Itäisen konferenssin kärkijoukkueisiin kuuluva Toronto Maple Leafs saattaa joutua pärjäämään pitkän tovin ilman tähtihyökkääjä Nazem Kadria.

Kadri taklasi pudotuspelien avausottelussa Boston Bruinsin pelaajaa Tommy Wingelsiä ja sai teostaan pelirangaistuksen. Ruma temppu voi johtaa usean ottelun pelikieltoon, ja ainakin seuraavasta mittelöstä Kadri on poissa.

Bruins-pelaaja loukkaantui tilanteessa ja joutui myös jättämään pelin kesken. Boston voitti 5-1.

Voit katsoa vaarallisen tilanteen alta:

Toronto harjoitteli seuraavana aamuna uusilla ketjukoostumuksilla ja ilman Kadria. Ikävällä menetyksellä on myös hopeareunuksensa, sillä pelikielto antaa yhdelle suomalaiselle ison näytönpaikan.

Joukkueen jokapaikanhöylä Leo Komarov harjoitteli Kadrin poissaollessa ykkösketjussa Auston Matthewsin ja William Nylanderin vierellä. Loikkaus on huomattava, sillä viimeisessä ottelussa Komarov pelasi Kasperi Kapasen kanssa nelosketjussa.

Tilanne ei ole Komaroville täysin tuntematon, sillä joukkueen päävalmentaja Mike Babcock on kierrättänyt suomalaista roolista toiseen pitkin kautta.

– Hän oli erittäin kilpailuhenkinen viime ottelussa, ja haluamme saada kilpailuhenkiset pelaajat pelaamaan mahdollisimman paljon, Babcock kertoi TSN:lle.

Komaroville lankeaa suuri vastuu, sillä hänen harteillaan on Bostonin tähtisenteri Patrice Bergeronin ja tämän johtaman ykkösketjun pimentäminen.

21-vuotias Kapanen luisteli totutusti nelosessa, mutta tällä kertaa Andreas Johnssonin ja Tomas Plekanecin kanssa.