Itäisen konferenssin kärkijoukkueisiin kuuluva Toronto Maple Leafs saattaa joutua pärjäämään pitkän tovin ilman tähtihyökkääjä Nazem Kadria.

Kadri taklasi pudotuspelien avausottelussa Boston Bruinsin pelaajaa Tommy Wingelsiä ja sai teostaan pelirangaistuksen. Ruma temppu voi johtaa usean ottelun pelikieltoon, ja ainakin seuraavasta mittelöstä Kadri on poissa.

Bruins-pelaaja loukkaantui tilanteessa ja joutui myös jättämään pelin kesken. Boston voitti 5-1.

Voit katsoa vaarallisen tilanteen alta:

Toronto harjoitteli seuraavana aamuna uusilla ketjukoostumuksilla ja ilman Kadria. Ikävällä menetyksellä on myös hopeareunuksensa, sillä pelikielto antaa yhdelle suomalaiselle ison näytönpaikan.

Joukkueen jokapaikanhöylä Leo Komarov harjoitteli Kadrin poissaollessa ykkösketjussa Auston Matthewsin ja William Nylanderin vierellä. Loikkaus on huomattava, sillä viimeisessä ottelussa Komarov pelasi Kasperi Kapasen kanssa nelosketjussa.

Tilanne ei ole Komaroville täysin tuntematon, sillä joukkueen päävalmentaja Mike Babcock on kierrättänyt suomalaista roolista toiseen pitkin kautta.

– Hän oli erittäin kilpailuhenkinen viime ottelussa, ja haluamme saada kilpailuhenkiset pelaajat pelaamaan mahdollisimman paljon, Babcock kertoi TSN:lle.

Komaroville lankeaa suuri vastuu, sillä hänen harteillaan on Bostonin tähtisenteri Patrice Bergeronin ja tämän johtaman ykkösketjun pimentäminen.

21-vuotias Kapanen luisteli totutusti nelosessa, mutta tällä kertaa Andreas Johnssonin ja Tomas Plekanecin kanssa.

Chris Johnston

@reporterchris
With Nazem Kadri not on the ice at #leafs practice — and presumed suspended for Game 2 — here’s how the lines look:

Komarov-Matthews-Nylander
Hyman-Marleau-Marner
JVR-Bozak-Brown
Johnsson-Plekanec-Kapanen

Mark Masters

@markhmasters
Babcock on promoting Komarov to Matthews line:

"He was competitive last night and we’re trying to get the most competitive people involved as much as we possibly can."

Also notes that Leo has familiarity in match-up v Bergeron line