Liigan välierien ulkopuolelle jäänyt Jyväskylän JYP jatkaa valmistautumista seuraavaan kauteen ja julkaisi sunnuntaina uusia pelaajasopimuksia.

JYP-paidan pukevat ensi syksynä ylleen kolme uutta pelaajaa: David Tomasek, Joona Voutilainen (kuvassa) sekä Aleksi Rutanen.

22-vuotias keskushyökkääjä Tomasek kuuluu tällä hetkellä Tsekin maajoukkueeseen, ja hänet saatetaan nähdä lähestyvissä MM-kisoissa. Hän on edustanut Tsekkiä nuorten MM-kisoissa sekä EHT-turnauksissa.

Tomasekin sopimus on kaksivuotinen. Hän uskoo JYPin tarjoavan seuraavan askeleen kohti paluuta Pohjois-Amerikkaan, missä hän kiekkoili 14-vuotiaana.

Maalivahti Lahdesta, Mestis-pelaaja Espoosta

Maalivahti Voutilainen, 21, siirtyy Pelicansista 1+1 sopimuksella. Hän pelasi pelikaanipaidassa kahden kauden aikana yhteensä 29 Liiga-ottelua.

– Voutilainen on teknisesti erittäin taitava ja yhä voimakkaasti kehittyvä maalivahti, joka pystyy suorittamaan jo ”tässä hetkessä”, kuvailee JYPin maalivahtivalmentaja Jarkko Hyytiä seuran sivuilla.

Rutanen saapuu Espoo Unitedista ja on pelannut Mestistä yhteensä viisi kautta. Hän teki Liiga-debyytin Espoon Bluesissa kaudella 2012-13, kun hän oli vasta 18-vuotias, mutta sai alleen vain kaksi ottelua pääsarjassa.

– Jääkiekon Erikeepperiä; Nähtyä Rutasen aiemmalta uralta: Mikä joukkueen ketjuista milloinkin on liemessä, niin valmentajat korjaavat sen laittamalla siihen ketjuun Aleksin. Hän henkilökohtaisella panoksellaan liimaa ja fiksaa ketjustaan taas toimivan ja tasapainoisen ketjun, kommentoi JYPin urheilutoimenjohtaja Jukka Holtari.