Maanantaina Mestiksen mestaruutta keuruulaisen KeuPan kanssa juhlinut Markus Jokinen palaa Liigaan ensi syksynä.

Jyväskylän JYP tiedotti, että Jokinen on allekirjoittanut yhden kauden mittaisen pelaajasopimuksen.

Jokisen kausi päättyi mestaruuden lisäksi pudotuspelien pistepörssin voittoon. Hänet palkittiin playoffsien arvokkaimpana pelaajana. Runkosarjassa hän teki 44 otteluun pisteet 29+22=51.

Jyväskylä ei ole 29-vuotiaalle hyökkääjälle tuntematon paikkakunta. Tällä kaudella hän pelasi JYPissä kolmen ottelun lainalla, sekä opiskeli samalla Jyväskylän Liikuntatieteellisessä. Hänellä on aikaisempaa Liiga-kokemusta Ilveksen riveistä, missä hän pelasi vuodet 2015-2017.

Jokinen on käynyt läpi mielenkiintoisen urapolun. Hän on pelannut Liigaa, Mestistä, Suomi-sarjaa sekä Suomen neljänneksi korkeinta sarjatasoa eli kakkosdivaria. Miehen asenne ja sisukkuus nousta alasarjoista ammattilaiseksi on loistava esimerkki toisille.

– Jokinen on kannustava esimerkki pelaajasta, joka on kiiruhtanut hitaasti huipulle. Längelmäen Urheilijoiden kasvatti on omalla sitkeydellään ansainnut omat onnen hetkensä opiskelijana, urheilijana ja jääkiekkoilijana. Markuksen urakehitys toimii rohkaisevana esimerkkinä kaikille kiekkourasta haaveileville nuorukaisille Suomi-sarja- ja kakkosdivisioonatasoilla ympäri Suomenmaan, JYPin urheilutoimenjohtaja Jukka Holtari kertoo tiedotteessa.

Lue JYPin virallinen tiedote tästä.