Liigan viime kevään hopeamitalisti KalPa tiedotti nettisivuillaan tehneensä sopimukset kahden tähtipakin kanssa. Lasse Lappalainen siirtyy Kuopioon SaiPasta ja kuvassa oleva Ari Gröndahl SHL-joukkue Örebro HK:sta.

Molemmat puolustajat tekivät viime kaudella henkilökohtaiset piste-ennätyksensä Liiga-tasolla ja kiekollista osaamista keltapaitojen puolustukseen tuova kaksikko mätti päättyneellä kaudella runkosarjassa yhteensä 49 pistettä. Sekä Lappalaisen että kautensa Vaasan Sportissa aloittaneen Gröndahlin sopimukset ovat kaksivuotisia.

– Erittäin hieno fiilis palata takaisin Kuopioon, sillä pitkä reissu alkaa olla tässä takana. Kotiinhan on aina mukava palata. Joukkueessa on paljon tuttuja jätkiä, joten uskoisin, että pääsen nopeasti mukaan joukkueeseen ja sen arkeen, kahdeksan vuotta muualla pelannut Lappalainen mietti seuran kotisivuilla.

– KalPa tuntui parhaalta vaihtoehdolta kehittyä pelaajana seuraavalle tasolle. Olen kuullut, että KalPassa hoidetaan asiat oikein ja menestymismahdollisuudet ovat hyvät. Kuopio tuntui myös kaupunkina perheestämme kotoisalta, Gröndahl sen sijaan sanoi.

Myös joukkuetta sopimukset luonnollisesti miellyttivät.

– Molemmat heistä tekivät viime kaudella ennätyspisteensä Liigassa ja pelaajina he ovat parhaassa iässä, joten olemme erittäin tyytyväisiä näihin sopimuksiin, KalPa Hockey Oy:n toimitusjohtaja Toni Saksman iloitsi.