Kaksi viimeistä Stanley Cupia voittanut Pittsburgh Penguins selviytyi pudotuspelien toiselle kierrokselle viime yönä, kun se kaatoi Philadelphia Flyersin maalein 8-5 ja voitoin 4-2.

Ottelun tähdistöön valittu Pittsburghin kapteeni Sidney Crosby saalisti tehot 1+2 ja nosti kevään kokonaissaldonsa lukemiin 6+7=13. Samalla hän pääsi erittäin kovaan kerhoon.

Kolminkertainen Stanley Cup -mestari kirjautti itselleen uran 60 playoff-ottelun, jossa hän on kerännyt pisteitä kaksi tai enemmän. Vastaavaan ovat vain harvat pystyneet. Hän jakaa lukemallaan NHL:n kaikkien aikonen listan pronssisijan suomalaislegenda Jari Kurrin kanssa.

Listan toisena on Mark Messier 77 ottelullaan. Ykköseksi Crosbylla on vielä reilusti matkaa, sillä muuan Wayne Gretzky pelasi huimat 108 usemman tehopisteen pudotuspeliottelua.

NHL Public Relations

@PR_NHL
Sidney Crosby (@penguins) became the fourth player in NHL #StanleyCup Playoffs history to record at least 60 multi-point games. #NHLStats #PHIvsPIT

Crosby pääsee syrjäyttämään Kurrin vasta pienen tauon jälkeen, sillä Pittsburghin tuleva vastustaja on vielä ratkaisematta. Se kohtaa seuraavalla kierroksella joko Washington Capitalsin tai Columbus Blue Jacketsin, joiden välinen sarja on Capitalsin hyväksi 3-2.