Petri Vehasen upea kiekkoura saattaa saada torstaina hienon kruunun.

40-vuotias leijonakonkari on isossa roolissa, kun Saksan DEL-sarjassa pelataan torstaina legendaarinen seitsemäs finaali. Suomalaisen edustama Eisbären Berlin kohtaa runkosarjan ykkösen München kaiken ratkaisevassa pelissä.

Finaalisarja on ollut tähän asti upea. München karkasi sarjassa jo 3-1-johtoon – kaksi edellistä peliä ovat menneet kuitenkin Eisbärenin nimiin.

Vehanen on ollut isossa roolissa jääkarhujen kiriä. Suomalainen on torjunut kevään ratkaisupeleissä kaikissa 17 ottelussa. Hän on suurin syy Berliinin marssissa ratkaisevaan finaaliin.

– Vehanen on Berliinin suurin ase. Hänen ansiostaan finaali saattaa kääntyä vieraille, maalivahtilegenda René Bielke kommentoi BZ-Berlinin mukaan.

Upea ura päätökseen?

Vehanen kertoi jo kesällä Leijonat.comille miettineensä hetken koko uransa jatkoa. Silloin torjuja päätti jatkaa pelaamista vielä kaudella.

– Edellisen kauden aikana olin jo varma, että tämä olisi tässä. Sitä joutui aidosti pohtimaan – pelattiin kauden mittaan todella huonosti ja se vaikutti jo mieleen, Vehanen muisteli tuolloin Leijonat.comille.

Houkutus peleihin oli kuitenkin liian suuri – suomalainen solmi kesällä vuoden jatkopahvin Eisbärenin kanssa. Päätös kaukaloon paluusta on kannattanut.

Mikäli Eisbärenin kausi huipentuu torstaina mestaruusjuhliin, saattaa myös Vehasen oma ura päättyä. Torjuja ei ole tällä kaudella kommentoinut vielä pelaajauransa jatkoa – tulevaisuus on vielä mysteerin peitossa.

40-vuotias huippuvahti muistetaan Leijonien kultakeväästä 2011. Vehanen oli Suomen ykkösvahti, kun joukkue marssi MM-kultaan Slovakiassa.

Torjujan palkintokaapista löytyy myös muun muassa KHL-mestaruus. Hän on edustanut yhteensä neljä kautta Berliinin kiekkoylpeyttä.

Ratkaiseva 7. finaali käynnistyy Suomen aikaa klo 20.30.