Olihan se kieltämättä jopa kiusallinen tilanne. Kaikki tiesivät Kärppien maalivahdin Veini Vehviläisen raskaan tien Suomen mestaruuteen.

Nuorukaisen isä kuoli juuri ennen pudotuspelejä, mutta silti hän torjui timanttisilla otteilla oululaiset mestareiksi.

Penkkiurheilijan on vaikea ymmärtää, miten Vehviläinen pystyi pitämään pakettinsa kassassa seiskapeliin venyneessä HIFK-sarjassa sekä kaatamaan hallitsevan tuplamestarin finaaleissa.

Kaiken kruunasi nollapeli kauden viimeisessä ottelussa.

Liiga palkitsi pudotuspelien parhaana pelaajana kuitenkin Kärppien hyökkääjän Julius Junttilan. Ei häneltäkään mitään pois, mutta Liigan valinnassa tuntui olevan pelisilmän puutetta.

Ilta-Sanomat kysyi Liigan toimitusjohtajalta Riku Kallioniemeltä perusteluita valintaan.

– Paitsi että Junttila johdatti joukkuettaan pisteillään, hän pelasi myös erittäin isoja peliminuutteja. Hyökkääjäksi hän pelasi mahdottoman kuorman. Hän pelasi erikoistilanteita – ei pelkästään ylivoimaa, vaan myös alivoimaa, mikä on aika poikkeuksellista, Kallioniemi linjasi lehden haastattelussa.

– Maalivahdit olivat ilman muuta muita vaihtoehtoja palkinnon saajaksi. Joukkue ei voi mennä pitkälle, jos maalivahti ei onnistu. Mestarijoukkueesta myös moni puolustaja pelasi poikkeuksellisen isoja minuutteja. He ovat kaikki loistavia pelaajia, mutta Junttilan kokonaisvaltaisuus johtamisessa oli poikkeuksellista.

Kuten sanottu, ei Junttilalta mitään pois. Tänä keväänä kuitenkin palkinnon saajaksi olisi ollut ehdolla poikkeuksellisen selvä valinta.

Linkki IS:n uutiseen aiheesta!

Henri Havusela