Pikkuleijonat jahtaa sunnuntai-illan finaalissa MM-kultaa kiiluvin silmin.

Joukkue sai loppuotteluun unelma-alun. USA:n kaksi jäähyä ovat kostautuneet tyrmäävällä tavalla: leijonaryhmä marssi ottelussa nopeati 2-0-johtoon.

Suomen ykköstähdet iskivät joukkueen johtoon komealla tavalla. Ensin puolustajalupaus Anttoni Honka tykitti komealla vedolla pelin avausmaalin. Lisätulta antoi Kaapo Kakko, jonka todella tarkka veto vei sinipaidat jo kahden maalin johtoasemaan.

USA sai oman kuparisensa rikki, kun joukkue iski erän loppupuolella tärkeän kavennyksen. Patrick Gilesin kavennus tuli tärkeään paikkaan. Näin ollen Suomen hallitseman avauserän jälkeen tauolle mentiin 2-1-tilanteessa.

Pikkuleijonat ei ole hävinnyt kevään MM-jäillä vielä peliäkään. Joukkue kaatoi lohkovoiton jälkeen puolivälierissä Valko-Venäjän. Välierässä kaatui Ruotsi maalein 2-0.

Leijonat.com seuraa finaaliottelua hetki hetkeltä. Peli näkyy myös Yle Areenassa ja TV2-kanavalla.