Puolustaja Juuso Välimäki tähtää nopealla aikataululla NHL:ään.

Parhaillaan WHL:n pudotuspeleissä mukana oleva suomalainen on pelannut jälleen upean kauden. Tri-City Americansin takalinjoilla hän on viimeistellyt 11 ottelussa komeat tehopisteet 4+9=13. Runkosarjassa 43 otteluun syntyi puolestaan huipputehot 14+31=45.

Tri-City Americans on tällä hetkellä tiukassa paikassa, sillä Everett Silvertips on pudotuspeleissä johtoasemassa voitoin 3-2. Välimäki uskoo kuitenkin vielä joukkueen nousuun.

– Haluan olla voittaja. Haluan voittaa täällä ja voittaa myös seuraavalla tasolla. Pidän itseäni johtajana sekä kaukalossa kuin myös sen ulkopuolella. Joten haluan olla johtaja nyt ja haluan olla se myös seuraavalla tasolla, Välimäki uhkuu Calgary Herald -lehdelle.

Ensi kaudeksi lupaava suomalaispuolustaja tähtää NHL:ään, jossa hän voisi luutia Calgary Flamesin takalinjoilla. Vielä ei ole kuitenkaan varmaa, onko nuorukaisen ensi kauden sarjataso NHL vai AHL.

– Jos pelaat voittavassa joukkueessa, parhaiden pelaajien täytyy olla joukkueesi parhaita pelaajia. Meidän täytyy johtaa. Haluan tehdä sitä täällä nyt kuin myös Calgaryssa ensi kaudella, Välimäki lataa.

Lähde: Calgary Herald