Kansainvälinen jääkiekkoliitto IIHF on langettanut viidelle Ruotsin U-20 maajoukkueen pelaajalle ja kolmelle valmentajalle peli- ja toimitsijakieltoa.

Osa Ruotsin maajoukkueen pelaajista ja valmentajista syyllistyivät IIHF:n sääntöjen rikkomiseen 5. tammikuuta Buffalossa pelatussa alle 20-vuotiaiden MM-kisojen finaalissa, kun he ottivat mitalienjakoseremoniassa hopeamitalinsa pois kaulalta.

Ruotsin kapteeni Lias Andersson sai kaikista pisimmän pelikiellon, koska hän otti mitalinsa pois ja heitti sen katsomoon. NHL-seura New York Rangersin huippulupaava hyökkääjä on pelikiellossa Ruotsin neljästä ensimmäisestä ottelusta ensi vuoden alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa.
Anderssonin saama neljän ottelun pelikielto on kuitenkin pelkkä muodollisuus, koska hän ei ole ikänsä takia enää ensi vuonna edustuskelpoinen alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa.

Ruotsin pelaajat Axel Jonsson, Jesper Boqvist ja Olle Eriksson saivat kaikki kahden ottelun pelikiellon vuoden 2019 alle 20-vuotiaiden MM-kisoihin.

Ruotsalainen 17-vuotias NHL-megalupaus Rasmus Dahlin on pelikiellossa kahdesta ensimmäisestä ottelustaan alle 18-vuotiaiden MM-turnauksesta. Jos hän ei kuitenkaan osallistu kyseiseen turnaukseen, rangaistus koskee vuoden 2019 U-20 MM-turnausta.

Ruotsin päävalmentaja Tomas Montén sai kolmen ottelun pelikiellon, kun taas apuvalmentajat Nizze Landén ja Henrik Stridh huilaavat kahdesta ensimmäisestä ensi vuoden Nuorten MM-kisojen kamppailusta.

Pelikiellot eivät koske Tanskassa tänä keväänä järjestettäviä miesten MM-kisoja.