Jääkiekon Raamatuksikin tituleerattu The Hockey News listasi viisi NHL:n pudotuspeleissä pelaavaa pelaajaa, joiden täytyy astua yhä enemmän esiin kevään edetessä.

Erikoisessa listauksessa maininnan sai kaksi suomalaisvahtia: Boston Bruinsin Tuukka Rask sekä Nashville Predatorsin Pekka Rinne.

– Valitettavaa Bruinsin kannalta, Raskin päällään seisomiset tuntuvat jääneen runkosarjaan. Olisi reilua sanoa, että Rask ei ole ryöstänyt peliäkään pudotuspelien aikana, sen sijaan hän on loistanut peleissä, jotka Boston on pystynyt näppärästi voittamaan. Hänen torjuntaprosenttinsa 90,5 tukee tätä ajatusta, artikkelissa kirjoitetaan.

– Hänellä on kaksi starttia, joissa torjuntaprosentti on alle 85,0 ja jos hän ei ala löytämään jatkuvuutta, Bruinsin täytyy voittaa pelejä maalivahtipelistä huolimatta.

Jopa Rinne saa hieman pyyhkeitä, vaikka hän on ehdolla koko NHL:n parhaaksi maalivahdiksi.

– Rinne on ollut Vezina-finalisti kolme kertaa ennen tätä kautta ja hänen ehdokkuus tällä kertaa tekee neljä ehdokkuutta. Tällä kaudella ero on ollut, että hänen suorituksensa tekevät hänestä selvän suosikin voittamaan pystyin. Jos olet kastonut pelkästään pudotuspelejä, et välttämättä tiedä tätä.

– Rinteellä on ollut hetkensä siellä ja täällä – pelit neljästä kuuteen Avalanchea vastaan – mutta on reilu väittämä, että hän ei ole pelannut yhtään mahtavaa peliä, joka olisi ryöstänyt koko shown. Jopa hänen toisen pelin suoritus Jetsiä vastaan, jossa hän torjui 46 laukausta 50 laukauksesta, hän päästi ainakin kaksi osumaa jotka useimmat olisivat voineet odottaa hänen ottavan kiinni.

Jutussa nostetaan esiin myös hänen torjuntaprosenttinsa, joka on 90,1. Viime keväänä, kun Rinne seisoi suurimman osan pudotuspeleistä päällään, hän torjui 15 pudotuspelissä 93,5 prosentin varmuudella tai paremmin. Lisäksi juttussa huomautetaan, että ero Rinteen runkosarjassa esittämiin otteisiin on valtava.