Eurooppalaisilla maajoukkueilla on joka kevät omat haasteet hankkia tarvittavia NHL-apuja MM-kisoihin. Niin myös Venäjällä.

Hallitseva olympiamestari lähti Tanskan kisoihin harvinaisen nimettömällä ryhmällä. Useat venäläiset NHL-pelaajat joutuivat jättämään MM-kisat väliin loukkaantumisiin vedoten, joten Venäjän piti hakea korvaajia KHL:stä.

KHL-pelaajien sekaan on kuitenkin mahtunut jokunen NHL-tähti. Chicago Blackhawksin hyökkääjä Artyom Anisimov ei kieltäytynyt kisakutsusta, vaikka se aluksi yllättikin miehen.

Anisimov kertoi IIHF:lle, että oli valmistautumassa kesälomaan, kun Venäjän päävalmentaja Ilya Vorobyov otti yhteyttä. Matkat oltiin jo varattu, mutta lentoliput rantalomakohteeseen vaihtuivat pikavauhtia lippuihin Tanskan Kööpenhaminaan.

– Olin suunnittelemassa lomamatkaa, kun minulle soitettiin. Onneksi, olin ehtinyt jo levätä, joten aloin jälleen treenaamaan kisoja varten, Anisimov kertoi.

MM-kisat ovat 29-vuotiaalle Anisimoville uran viidennet. Suunnitelmien nopea muutos ei loppujen lopuksi jäänyt harmittamaan venäläistä.

– Jouduin kyllä palauttamaan matkalippuni.