HERNING. Leijonien nelosketjussa vääntävä Saku Mäenalanen kuuluu pelaajiin, jotka ovat löytäneet maajoukkueessa itselleen täysin uuden roolin.

Nuori Kärpät-tähti on pelaaja, jota ei välttämättä heti erota MM-kaukalosta. Syykin on selvä: maaliahne hyökkääjä pelaa ensimmäistä arvoturnaustaan itselleen täysin uudessa roolissa.

Jos Liigassa laiturin on loistanut kärkiketjuissa takoen hurjia tehoja, tulee nyt vastuuta nelosketjussa puolustavammassa roolissa.

– Peliaika on puolet pienempi kuin Liigassa, joten siihen pitää asennoitua oikein. Suurin juttu on korvien välissä. Pitää olla jatkuvasti hereillä, kun vaihtoja ei tule niin rytmillisesti. Mutta hyvin on mennyt, Mäenalanen summaa Leijonat.comille.

Nelosketjussa peli kulkee. Tiistaina Mäenalanen iski turnauksen toisen maalinsa, kun Leijonat pöllytti Norjaa 7-0. Osuman myötä nuorukaisella on kasassa tehot 2+1=3 kolmen avauspelin jälkeen. Lukemat ovat varsin hyviä pelaajalle, joka vääntää nelosketjussa.

– On ollut todella siistiä. Pelit ovat kovia, vaikka tulokset ovatkin olleet tällaisia. Kyllä näistä nauttii, hyökkääjä virnistää viitaten Leijonien murskavoittoihin.

”Tarpeen tullen vaikka maaliin”

Uusi rooli maistuu, vaikka se on vaatinut opettelua. Kaksi maalia kolmeen peliin todistavat, ettei Mäenalasen maalivainu ole kadonnut minnekään.

MM-jäillä nähdään intoa puhkuva nuorukainen. Mäenalanen muistuttaa, ettei verkkojen heiluttelu ole kiellettyä myöskään alemmissa ketjuissa.

– Haluan tuoda jäälle monipuolista pelaamista ja kovaa luistelua. Ja maaleja pystytään tekemään – joten tehdään niitä!

Mäenalasen oma rooli on hyökkääjän mukaan lopulta pieni murhe. Ytimekkäitä vastauksia antavan kiekkotaiturin olemuksesta aistii aidon innostuksen MM-turnausta kohtaan. Kolme voittoa ei ainakaan haittaa fiilistelyä.

– Aivan sama mikä rooli. Menen tarvittaessa vaikka maaliin! Kunhan saan olla näiden jätkien kanssa mukana. Hienoa olla täällä, Mäenalanen kiteyttää.

Shorthanded, Maenalanen forced the opposition off the puck, did a little give-and-go and made it 7-0 for @leijonat #FINvsNOR #IIHFWorlds

Ilari Isotalo, Herning
Twitter: @IlariIsotalo