Tre Kronorin vasta 19-vuotias huippulupaus Elias Pettersson elää tällä hetkellä unelmaansa.

Edellisessä pelissä Ranskaa vastaan tehot 1+1 tehneelle NHL-lupaukselle onnistumiset arvokisoissa ovat vain jatkumoa sille, mitä häneltä on nähty koko kauden aikana.

Vancouver Canucks varasi lupaavan hyökkääjän viidentenä koko NHL:n varaustilaisuudessa viime kesänä, mutta Pettersson päätti jäädä vielä vuodeksi kotimaahan SHL-seura Växjö Lakerin riveihin.

Ja kuinka oikea päätös se olikaan. Pettersson voitti runkosarjan pistepörssin, johdatti Växjön Ruotsin mestaruuteen, teki pudotuspeleissä 13 ottelussa tehot 10+9 ja hänet valittiin pudotuspelien arvokkaimmaksi pelaajaksi.

Ikää tosiaan on mittarissa 19 vuotta.

Nyt hän pelaa Ruotsin todella kovassa MM-ryhmässä NHL-tähtien rinnalla, joten takana on melkoinen vuosi.

– Tämä on ollut kausi, josta en voinut itse unelmoida. Jäin Ruotsiin, koska tiesin voivani pelata hyvän kauden siellä. En voinut kuitenkaan kuvitella, että pelaisin näin hyvin. Tietysti olen tyytyväinen. Tämä ei olisi voinut mennä täydellisemmin, Pettersson sanoo NHL.comin haastattelussa.

Tre Kronorin tähtisikermällä on kaikki mahdollisuudet MM-kultaan. Se kruunaisi ensi kaudella vuoden tulokkaan tittelistä NHL:ssä taistelevan Petterssonin kauden.