HERNING. Leijonat kärsi myöhään keskiviikkona ensimmäisen tappionsa MM-kisoissa, kun kisaisäntä Tanska poistui kaukalosta 3-2-voiton siivittämänä.

Leijonien kohdalla yksi pelottavimmista tilanteista nähtiin toisessa erässä, kun puolustaja Tommi Kivistö taklattiin tylysti päin laitaa. Kivistö talutettiin tilanteen jälkeen vaihtoaitioon ja hän otti hetken aikaa happea, ennen kuin puolustaja palasi takaisin jäälle. Tällä kertaa selvittiin siis säikähdyksellä.

– Se oli kova pommi. Minulla vähän horjahti siinä tasapaino, kun yritin saada kiekon ketjukaverille ja siinä oli sitten kaverilla hyvä paikka taklata. Se oli vähän omakin vika, Kivistö kertasi medialle heti ottelun päätyttyä.

Kokeneen puolustajan mukaan tappio ei ollut suuri yllätys. Joukkue tiesi etukäteen, kuinka laadukas joukkue Tanskalla on kasassa.

– Me tiedettiin, että sieltä tulee kova joukkue vastaan. He taistelivat ja luistelivat hyvin. Tukkivat hyvin myös keskustan, eikä meinattu päästä kunnolla hyökkäysalueelle. Hyvin kaveri pelasi tänään, Kivistö kertasi ottelun tapahtumia.

Ilari Isotalo, Herning
Twitter: IlariIsotalo