Vancouver Canucksin pelaajien kehittämisestä vastaava Ryan Johnson ylistää vuolain sanoin TPS:ssä Liigan vuoden tulokkaaksi valittua Petrus Palmua.

Pienikokoinen hyökkääjä säväytti jo Pohjois-Amerikassa tekemällä juniorisarja OHL:ssä toissa kaudella huimat 96 tehopistettä.

Ainoastaan 171-senttinen Palmu osoitti Liigassa heti pystyvänsä pelaamaan ammattilaisena miesten pelejä. Runkosarjassa hän takoi 36 tehopistettä 59 ottelussa.

Canucks nappasi Palmun vasta varaustilaisuuden seitsemännellä kierroksella vuosi sitten. Vahva kausi Liigassa saa Johnsonin kehumaan 20-vuotiaan pelurin tulevaisuutta NHL:ssä.

Hänen mukaansa Palmu kompensoi pituutta voimalla.

– Tuollainen voima voi todellakin mennä pituuden edelle. Hän on 171-senttinen, jolla ei ole pelkoa itsessään ollenkaan, Johnson ylistää The Provincen haastattelussa.

Sopimusta Canucksin kanssa ei ole vielä tiedotettu, mutta Palmu kertoi itse aikaisemmin Sportsnetin haastattelussa, että neuvottelut ovat käynnissä.

Johnson uskoo nuorukaisen NHL-unelmaan.

– Jäällä Palmu on työhevonen. Kunhan saamme hänelle vielä puoliaskelta lisää kehityksessä, hän tulee lyömään läpi. Hän tarvitsee vielä lisää nopeutta koko kentän pelaamiseen, Johnson linjaa.

Linkki The Provincen alkuperäiseen uutiseen.