Leijonat lähtee tämän kevään MM-kilpailuissa ensimmäistä kertaa otteluun altavastaajana lauantaina, kun vastaan luistelee Kanada.

NHL-tähtiä vilisevä joukkue on aloittanut MM-turnauksen kolmella voitolla ja yhdellä tappiolla. Kanada on kuitenkin vahvistunut entisestään turnauksen aikana, eikä se ole joutunut kaikissa otteluissa edes koville. Muun muassa Etelä-Koreaa vastaan joukkue pelasi puolilla valoin, mutta tulostaululla komeilivat silti loppulukemat 10-0.

Kanadan ja Suomen kohtaaminen on alkulohkon lopullisten sijoitusten kannalta todella merkittävä. Tällä hetkellä Suomi on lohkossa kolmantena vain pisteen päässä Kanadasta. Lohkoa johtaa Yhdysvallat, joka on voittanut viidestä ottelustaan jokaisen.

Leijonat.com listasi alle kolme pelaajaa, joita kannattaa erityisesti seurata Kanadan joukkueesta.

Connor McDavid

Tarvitseeko tähän edes kirjoittaa mitään? NHL-seura Edmonton Oilersin supertähti ja Kanadan kapteeni on aloittanut MM-turnauksen vakuuttavasti. Neljään otteluun McDavid on viimeistellyt 10 (4+6) tehopistettä ja lisää on tulossa.

Vasta 21-vuotias kanadalainen on monien papereissa jopa maailman paras jääkiekkolija. Tekee jatkuvasti oikeita ratkaisuja ja ratkaisee tarvittaessa vaikka yksin otteluita. Tätä miestä on vaikea pimentää.

Mathew Barzal

Vasta 20-vuotias superlupaus saapui tällä kaudella NHL:ään ryminällä. Huipputaitava Barzal viimeisteli New York Islandersin riveissä 82 runkosarjaotteluun hurjat tehopisteet 22+63=85, eikä tahti ole laantunut MM-jäilläkään.

Erinomainen luistelija, joka pelaa luotettavasti molempiin suuntiin. Luo välillä muille paikkoja kuin tyhjästä. Osaa myös itse toimittaa kiekkoa maaliin.

Mathew Barzal kiusaa lauantai-iltana Leijonien puolustusta. (Photo by Elsa/Getty Images)

Colton Parayko

197-senttinen St. Louis Bluesin puolustaja on ollut jälleen huikea vahvistus Kanadan MM-joukkueelle. Isokokoinen puolustaja ei NHL:ssä mässäile maaleilla, mutta arvokisoissa sekin puoli hoituu. Parayko on takonut neljään otteluun tehot 2+3. Omaa hirmuisen kudin, eikä pelkää käyttää sitä.