Leijonien MM-matka on käynnistynyt Tanskan Herningissä mainiosti, kun joukkue on kaapannut viidestä ottelustaan neljä voittoa. Yksilötasolla puolestaan jotkut nimet ovat nousseet esille ylitse muiden.

Yksi näistä nimistä on kakkosketjussa loistavasti esiintynyt Veli-Matti Savinainen. 32-vuotias hyökkääjä on kypsynyt vanhemmalla iällä huipputason pelimieheksi ja hän on näpäyttänyt monia arvostelijoitaan.

MM-kisamatkan alkaessa jopa leijonalegenda Olli Jokinen pohti, riittääkö Savinaisen potku enää Sebastian Ahon ja Teuvo Teräväisen rinnalle, ja sai todeta parin ottelun jälkeen, että kyllä riittää.

Esimerkiksi lauantaina kaukalossa nähtiin todellinen Savinainen-show. Monipuolinen vääntäjä kuumensi tähtipuolustaja Aaron Ekbladin kovilla, mutta puhtailla otteilla. Samalla laituri antoi tiskiin näyttöjä, joita ei voi ohittaa myöskään rapakon takana.

Ottelu oli upea esitys Savinaiselta, joka pelaa mahtavaa MM-turnausta. Hän on todellinen raataja, joka tekee kaikkensa joka vaihdossa ja täydellä sydämellä. Tarvittaessa hän myös sytyttää joukkuekavereitaan liekkeihin ja samaan aikaan menee vastustajien ihon alle.

Savinainen on tehnyt vastikään sopimuksen KHL-seura Kunlun Red Starin kanssa, mutta Pohjois-Amerikassa ollaan varmasti hieraistu silmiä pariinkin otteeseen, että kuka tämä Ahon ja Teräväisen rinnalla viilettävä työmyyrä oikein on.

Savinaisen kohdalla NHL-spekulaatiot ovat heränneet henkiin MM-kisojen aikana, eikä esimerkiksi Aho epäile yhtään sitä tosiasiaa, etteikö konkarihyökkääjä voisi pärjätä NHL:ssä.

Miikka Lahtinen, Helsinki
Twitter: miikka_lahtinen

LUE LISÄÄ:

LUE MYÖS: Filmaako Leijonat? Lauri Marjamäki yllättyi NHL-tähden hurjista syytöksistä: ”Se kertoo paljon”

LUE MYÖS: Muskatappio otti koville! Leijonat-konkari naureskelee Kanadan NHL-tähdelle: ”Sillä meni pata jumiin”

LUE MYÖS: Nyt meni tunteisiin! Kanadan NHL-tähti raivostui Leijonille – latasi lehdistölle: ”Pelkurimaista”

LUE MYÖS: Ruma selkäsauna Leijonilta! Kanadan NHL-supertähti tylyttää: ”Typeriä jäähyjä – olimme laiskoja”

LUE MYÖS: Joko pelottaa? Ruotsissa säikähdettiin Leijonien tylyä murskavoittoa: ”Toivottavasti Tre Kronor välttää Suomen”

LUE MYÖS: Eeli Tolvanen -show! Leijonatähden hurja MM-debyytti ällistyttää ympäri maailmaa: ”Hän vain parantaa”