HERNING. Leijonien superketjua johtava Sebastian Aho ei halua käyttää aikaansa Kanadan tähtipakki Aaron Ekbladin juttujen miettimiseen.

Kanadalaisleirissä meni lauantainen 1-5-murskatappio pahasti tunteisiin. Ekblad syytti häviön jälkeä Suomea filmaamisesta ja raukkamaisesta pelistä.

– En kommentoi mitään tuohon, Aho kuittaa sunnuntaina medialle.

Ekbladin sitaattien takaa löytyy Leijonien upeat otteet lauantaina: jopa katsomon piippuhyllylle näki selvästi, että suomalaiset pääsivät kanadalaisten ihon alle.

– Pelin jälkeen ei ollut enää mitään spekulointia. Mutta ottelun aikana saa virtaa, jos kaverilla on vaikeaa. Tai näkyy turhautumista. Sitä otetaan kaikki hyöty irti ja painetaan kovempaa vain päälle, Aho summaa.

Florida Panthersissa pelaava Ekblad tunnetaan tulisieluisena kaverina, joka on tottunut pelaamaan kovaa myös NHL:ssä. Aho ei muista erityisesti, että hänellä olisi ollut aiemmin vaikeuksia hallita tunteitaan.

Ekbladin kuumenemisen taustalla lienee typerä jäähy. Pakki kamppasi itsensä jäähylle pelitilanteen ulkopuolella: Veli-Matti Savinaisen kovat otteet näyttivät pääsevän ainakin osittain kanadalaisen ihon alle.

– Se on kaikilla niin ottelukohtaista. Itse kullakin menee joskus jäähyt tunteisiin. Pohjoisamerikkalainen pelaajatyyppi on ehkä vähän tulisieluisempi, Aho miettii.

”Ei ehdi maiskutella”

Sunnuntaiaamulla katseet kääntyvät jo illan Saksa-peliin. Aho mietti, ettei lauantain upeaa voittoa ole vaikea unohtaa. MM-kisojen ottelurytmi pakottaa jo katsomaan uuteen suuntaan.

– Ollaan käännetty katseet Saksa-peliin. Ei ehdi jäädä maiskuttelemaan tuollasta peliä. Mitä nopeammin pääsee pois aiemmasta, sitä parempi.

Kanada-voitosta löytyy paljon hyviä oppeja tulevaan. Huippupeli antaa uskoa, että Leijonien peli toimii myös kovassa paikassa.

– Haluamme vahvistaa omaa peliämme. Se on sama, mikä maa on vastassa. Meillä on oma juttu, jolla mennään eteenpäin, Aho virnistää.

Miten Leijonien käy äitienpäivänä? Suomi-Saksa alkaa klo 21.15. Leijonat.com seuraa kamppailua paikan päältä.

LUE LISÄÄ:

LUE MYÖS: Filmaako Leijonat? Lauri Marjamäki yllättyi NHL-tähden hurjista syytöksistä: ”Se kertoo paljon”

LUE MYÖS: Muskatappio otti koville! Leijonat-konkari naureskelee Kanadan NHL-tähdelle: ”Sillä meni pata jumiin”

LUE MYÖS: Nyt meni tunteisiin! Kanadan NHL-tähti raivostui Leijonille – latasi lehdistölle: ”Pelkurimaista”

LUE MYÖS: Ruma selkäsauna Leijonilta! Kanadan NHL-supertähti tylyttää: ”Typeriä jäähyjä – olimme laiskoja”

LUE MYÖS: Joko pelottaa? Ruotsissa säikähdettiin Leijonien tylyä murskavoittoa: ”Toivottavasti Tre Kronor välttää Suomen”

LUE MYÖS: Eeli Tolvanen -show! Leijonatähden hurja MM-debyytti ällistyttää ympäri maailmaa: ”Hän vain parantaa”

 

Ilari Isotalo, Herning
Twitter: @IlariIsotalo