Valko-Venäjän MM-katastrofi sai ihmiset raivon partaalle – ”Tavoite on viimein saavutettu”

© Kuva: Ilari Isotalo

MM-kisojen vakiokasvoihin viime vuosien aikana kuulunut Valko-Venäjä tippuu sarjatason alemmas. Asia virallistui eilen, kun se hävisi eilen Itävallalle ja varmisti samalla lohkon jumbosijan.

Tulos oli valtaisa pettymys joukkueelle, jolla oli käytössään useita KHL-vahvistuksia. Nyt maa joutuu palaamaan divisioonaan, missä se pelasi viimeksi vuonna 2004.

Asia suututti myös useita kannattajia ja asiantuntijoita. Venäläinen tunnettu toimittaja Alexei Shevchenko kertoo Belarus Hockeyn -sivuilla, että tippuminen oli odotettua valkovenäläisen jääkiekon heikon tilanteen vuoksi. Maa on pitkään polkenut lajissa paikallaan, ja nyt kyydistä putoaminen näkyy vahvimmillaan.

– Venäjän ja Saksan MM-kisoissa Valko-Venäjä oli vielä onnekas. Sen huomaa, millaisessa kriisissä jääkiekko siellä on. Tavoite on viimein saavutettu, venäläinen purkaa.

Surkeat MM-kisat eivät tarkoita, että Valko-Venäjän pelaajat olisivat kaikki huonoja. Joukkueen nuori tähti ja NHL-lupaus Maxim Sushko kuuluu maansa kultakimpaleisiin, mutta miehen peluuttaminen turnauksessa ei vastannut lainkaan odotuksia. Sushko pelaa edelleen kiikaritehoilla, vaikka hänelle sorvattiin ennen kisoja joukkueen avainpelaajan roolia.

Shevchenko pitää valmennusjohdon sekoilua järkyttävänä.

– Aikuisten maailmanmestaruuskilpailuissa vaaditaan, että joukkuetta johtaa kaveri junioriliigasta? Itävaltaa vastaan hän ei pelannut vaihtoakaan! Hän istui ja katseli häpeällistä peliä penkiltä.

Toimittaja käveli Kööpenhaminassa ottelun jälkeen, eikä antanut sympatiaa valkovenäläisille. Sen sijaan, hän ilahtui itävaltalaisten riemusta ja juhlinnasta. Liikenne oli seisonut useita minuutteja, kun kannattajat olivat marssineet jäähallilta viettämään iltaa kaupungille.

Säilyminen oli Itävallalle suuri helpotus. Maa on sahannut pääsarjatason ja divisioonan välillä jo vuosien ajan. Viimeksi se on päässyt pelaamaan kahdet MM-kisat putkeen vuosina 2004-2005.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.