HERNING. Leijonatähti Mikael Granlund on seurannut innolla nuorten leijonatulokkaiden taivalta MM-kisoissa.

Vuonna 1999 syntyneet Eeli Tolvanen ja Miro Heiskanen ovat olleet heti uransa ensimmäisissä MM-kisoissa komeassa lennossa. Molemmat ovat nousseet heti Suomen kantaviksi voimiksi.

Granlund ei tuntenut nuorukaisia ennen kisoja. Joukkueen kapteeni kertoo nähneensä kaksikon otteita sekä Suomesta että muun muassa olympialaisista.

– On mielettömän hienoa nähdä noita jätkiä. Jos katsoo Miroakin, hän on pelannut upean turnauksen. Suomi-kiekolla on upea tulevaisuus edessään, Granlund kertoo Leijonat.comille.

Heiskanen on ehtinyt tehdä vaikutuksen Granlundiin kypsillä otteillaan. Dallas Starsin pakkia on kaavailtu jo ensi kaudeksi isoon rooliin NHL:ään – leijonakapteeni on samoilla linjoilla.

Uskotko, että Miro Heiskanen pärjää jo ensi kaudella NHL:ssä?

– Uskon, Granlund virnistää.

Tolvanen piristysruiske

Granlund ehti vetää sunnuntain Saksa-ottelussa muutaman vaihdon Tolvasen kanssa, kun nuorukainen siirrettiin Suomen ykkösketjuun.

Vaikka alle ei ehtinyt tulla montaa pelitilannetta tai vaihtoa, saa 19-vuotias maalitykki lämpimät kehut.

– Hän on erinomainen pelaaja. Teki taas hienon maalin. On ollut hienoa nähdä hänen hyppynsä tänne. En tunne persoonana vielä kovin hyvin, mutta vaikuttaa kivalta äijältä.

Voiko sanoa, että hän on kesken kisojen tuonut piristysruiskeen Suomelle?

– Jotain uutta hän on tuonut. Hän on pelannut kaksi hyvää peliä – se on tärkeintä, Granlund kiteyttää.

Nuoret NHL-lupaukset ja kokeneempi Granlund nähdään tositoimissa tiistaina, kun Leijonat kohtaa USA:n. Ottelu alkaa klo 13.15.

Ilari Isotalo, Herning
Twitter: @IlariIsotalo