Läntisen konferenssin finaalisarjaa pelaava Winnipeg Jets on hankkinut uuden pelaajan playoff-sirkuksen alla.

Jets solmi kolmivuotisen tulokassopimuksen venäläisen maalivahdin Mikhail Berdinin kanssa. Seura varasi hänet vuonna 2016 kuudennella kierroksella numerolla 157.

Berdin on pelannut viimeiset kaksi kautta yliopistosarja USHL:ssä Sioux Falls Stampeden riveissä. Hän ei kuitenkaan ole vannoutuneimmille lätkäfaneille täysin tuntematon, sillä hän nousi viime syksynä nettijulkkikseksi persoonallisen tyylinsä avulla.

Berdin teki maalivahdille harvinaisen tempun ja laukoi kiekon maaliin marraskuussa pelatussa runkosarjaottelussa. Riehakkaat tuuletukset nousivat välittömästi nettihitiksi, ja video tavoittikin miljoonia katsojia ympäri sosiaalista mediaa.

Sioux Falls Stampede

@sfstampede
When you're the goalie and you score a goal, you get all the celebrations out of the way.

#GoalieGoal

Berdin torjui kuluneella kaudella 24 voittoa 45 runkosarjapelistä. Playoffseissa hänen joukkueensa tippui jo kolmannen pelin jälkeen.

20-vuotias maalivahti ei todennäköisesti vielä mahdu ensi kaudella Jetsin ykkösmiehistöön Patrik Laineen ja Joel Armian seuraan, vaan viettänee suurimman osan kaudesta farmiseura Manitoba Moosessa. Kaikki on kuitenkin mahdollista, ja Jets saattaa ehkä tarvita ensi kaudella lisää energiaa ja maalintekotaitoa tolppien väliin.