Ilta-Sanomat kertoi eilen, että KHL-seura Helsingin Jokereilla on edelleen palkkarästejä maksettavanaan pelaajilleen viime kaudesta.

Maksuvaikeudet eivät johdu Jokereiden toiminnan käytännössä rahoittavien seuran vähemmistöomistajien Gennadi Timtshenkon ja Roman Rotenbergin rahapulasta, vaan siitä, että suomalaispankit eivät ole halunneet käsitellä Jokerien maksuliikennettä. Tämä haluttomuus taas johtuu siitä, että Timtshenko ja Rotenberg ovat Yhdysvaltojen asettamalla Venäjän-vastaisella pakotelistalla.

Timtshenkon ja Rotenbergin omistama Arena Events Oy omistaa 49 prosenttia Jokereista.

Jokerien toimitusjohtajalla Jukka Kohosella oli maksurästien syistä oma näkemyksensä.

– Maksuviiveemme johtuvat siitä, että rahoittajiemme maksuhalukkuus ei tunnu kohtaavan pankkien rahanvälityshaluja. Sitä on vaikea ymmärtää, Kohonen kommentoi Ilta-Sanomille.

Lausunnon jälkeen Kohonen on saanut, kenties ansiosta, melko lailla lokaa niskaansa Jokerien faneilta ja muilta asiaan perehtyneiltä. Sosiaalisessa mediassa Kohosen lausuntoa ole varsinaisesti kiitelty.

”Onhan tuo @jokerithc:n tilanne oikeasti ihan helvetin surullinen ja sekava kaikkinensa, eihän siitä mihinkään pääse. Jännä ettei pankit siirtele moisia rahoja, eiku”, nimimerkki Itkonen twiittasi.

”’Sitä on vaikea ymmärtää’, siis sitä, missä tynnyrissä tämä Kohonen elää. Ja vaikea ymmärtää muutenkaan koko tätä Jokerien touhua”, nimimerkki TosiKärpänen vuodatti.

”Miksi Jokerit ei muuta suoraselkäisesti pois kokonaan? Jokerit Habarovsk?” Hope Antikainen tylytti.

”Miksi leikkiä tyhmää? ’Sitä on vaikea ymmärtää’. Eihän v**tu ole. Likaista rahaa valuu Ryssiltä ja sitä pankkien kuuluu blokata mahd. tehokkaasti”, nimimerkki Samu kiteytti näkemyksensä.

Itkonen

@Habachu
Onhan tuo @jokerithc:n tilanne oikeasti ihan helvetin surullinen ja sekava kaikkinensa, eihän siitä mihinkään pääse.. #Jokerit #KHLfi

Itkonen

@Habachu
“– Maksuviiveemme johtuvat siitä, että rahoittajiemme maksuhalukkuus ei tunnu kohtaavan pankkien rahanvälityshaluja. Sitä on vaikea ymmärtää, Kohonen sanoo.”

Jännä ettei pankit siirtele moisia rahoja, eiku.. #Jokerit #KHLfi

Ilta-Sanomat Urheilu

@isurheilu
Jokerien pelaajien palkat yhä rästissä – suomalaispankit eivät halua välittää oligarkkien rahoja is.fi/khl/art-200000…

Tosi Kärpänen 🇫🇮

@Tosikarpanen
"sitä on vaikea ymmärtää" siis sitä, missä tynnyrissä tämä Kohonen elää #khlfi ja vaikea ymmärtää muutenkaan koko tätä #jokerit touhua.

Ilta-Sanomat Urheilu

@isurheilu
Jokerien pelaajien palkat yhä rästissä – suomalaispankit eivät halua välittää oligarkkien rahoja is.fi/khl/art-200000…

Hope Ääliöliberaali Antikainen ☠

@hopeantikainen
miksi jokerit ei muuta suoraselkäisesti pois kokonaan. jokerit habarovsk?

tommi parkkonen

@tommiparkkonen
kiitos, suomalaispankit.

#putin

is.fi/khl/art-200000…

Samu

@Memotuss
Miksi leikkiä tyhmää? " Sitä on vaikea ymmärtää". Eihän vittu ole. Likaista rahaa valuu Ryssiltä ja sitä pankkien kuuluu blokata mahd.tehokkaasti.
#Jokerit #Khlfi