MM-kisojen alkusarjan jälkeen tori oli jo varattu ja Hornetien koneita viriteltiin ja rasvailtiin pian koittavaa käyttöä varten.

Alkulohkonsa voittaneen Leijonien piti marssia jääkiekon maailmanmestaruuteen.

Ja sitten tuli toisen lohkon neljänneksi sijoittunut Sveitsi ja järkytti vakavasti koko Suomea ja kansalaisten itsetuntoa: Sveitsi pudotti Suomen jo puolivälierissä 3–2-voitolla.

Sveitsi eteni lopulta aina MM-finaaliin asti. Siinä Ruotsi oli, kuinkas muuten, parempi rangaistuslaukauskilpailun jälkeen.

Hornetit saivat jäädä asemiinsa.

Mutta Ruotsissa ja myös Sveitsissä on juhlittu. Ruotsin jääkiekkomaajoukkueen virallisella twitter-tilillä julkaistiin tänään suomalaisten sydämiä riipivä kuvasarja Tukholman keskustassa Kungsträdgårdenissa pidetyistä mestaruusjuhlista.

– Kiitos. Teitä oli noin 20000–25000 juhlimassa kanssamme eilen. Merkitsette meille aivan kaikkea! viestissä kiiteltiin.

Myös Sveitsin joukkue sai jo lentokentällä sankarien vastaanoton. Pidot vain paranivat Zürichin keskustassa järjestetyssä kansanjuhlassa, jossa näytti myös olevan paikalla tuhansia ihmisiä Sveitsin lippuineen. Juhlassa myös kajautettiin Sveitsin kansallislaulu.

Katso Ruotsin ja Sveitsin juhlatunnelmia alta – jos leijonasydämesi kestää.

Tre Kronor

@Trekronorse
TACK! Ni var någonstans mellan 20-25.000 personer som kom och firade tillsammans med oss i Kungsträdgården igår. Ni betyder allt för oss! 🇸🇪 #folketslag

Swiss Ice Hockey

@SwissIceHockey
Wow! Danke!