Kuluneella kaudella NHL-pudotuspelien ulkopuolelle jäänyt Calgary Flames aikoo käyttää tämän kesän joukkueen uudelleenrakentamiseen. Kokoonpanoon on väistämättä tulossa muutoksia, jotta pelit jatkuisivat ensi keväänä runkosarjan jälkeenkin.

Suositun urheilukanavajätin TSN:n NHL-asiantuntija Scott Cullen pohti lääkkeitä Calgaryn konttaamiseen ja uusia vaihtoehtoja seuran miehistöön. Cullen nostikin uudeksi kasvoksi puolustukseen viime kesänä ykköskierroksella varatun Nokian Pyryn kasvatin Juuso Välimäen.

Välimäki kulutti tämän kauden juniorisarja WHL:ssä, missä hän tehtaili 55 otteluun peräti 62 (18+44) tehopistettä. Upea kausi palkittiin valinnalla sarjan kakkoskentälliseen. Välimäellä on myös kokemusta maajoukkueista, sillä hänellä on taskussaan alle 18-vuotiaiden MM-kulta ja -hopea.

Cullen ennustaa, että Välimäestä ja toisesta lupaavasta puolustajasta Rasmus Anderssonista on tulossa ensi kaudella NHL-pelaajia.

– 2017 ykköskierroksen varaus Välimäki pelasi uskomattoman kauden WHL:ssä, ja hän voi olla jo tarpeeksi lahjakas hypätäkseen NHL:ään. Nämä kaksi olisivat hyviä, mutta myös halpoja pelaajia Calgaryyn.

Viime kuussa, kun Välimäki vielä pelasi WHL:n pudotuspelejä, suomalaispakki kertoi olleensa valmis NHL:ään. Hän tähtää ensi kaudeksi isoon rooliin, vaikka ikää onkin mittarissa vasta 19 vuotta.

– Haluan olla voittaja. Haluan voittaa täällä ja voittaa myös seuraavalla tasolla. Pidän itseäni johtajana sekä kaukalossa kuin myös sen ulkopuolella. Joten haluan olla johtaja nyt ja haluan olla se myös seuraavalla tasolla, Välimäki sanaili Calgary Herald -lehdelle.