NHL:n tämän kesän varaustilaisuuden ykkösnimi ei pitäisi olla kenellekään yllätys. Jo viime syksystä asti ollaan povattu, että ruotsalainen Rasmus Dahlin on ylivoimaisesti paras tarjolla oleva talentti.

Siksi Buffalo Sabres hyppi onnesta, kun se voitti varausjärjestyksen arvonnassa pääpalkinnon. Dahlinia pidetään vuosikymmenen lupaavimpana puolustajalupauksena, joka voi olla joukkueen tukipilari seuraavat 10-15 vuotta.

Kuten ykkösvarauksen rooliin kuuluu, myös ruotsalaista ollaan verrattu NHL:n huippupelaajiin. Tällä kertaa hype on entistä suurempaa, sillä viime vuoden ykkönen Nico Hischier ei saanut lähellekään yhtä paljoa paineita kuin mitä Dahlin on saanut.

Lukuisat asiantuntijat ja kykyjenetsijät odottavat Dahlinilta samaa vaikutusta, mitä muun muassa Sidney Crosby ja Connor McDavid toivat joukkueisiinsa.

– Hän on NHL-organisaation kulmakivi, todellinen puolustajien numero yksi. Uskon, että hän voi pelata NHL:ssä jo ensi syksynä, hän on niin hyvä. Hän hallitsee peliä kentän jokaisella alueella, ja se on uskomatonta, NHL-analyytikko Craig Button kuvaili NHL.com:lle.

Dahlinia ollaan verrattu myös Ruotsin kiekkoikoneihin. Hänestä tulee ensimmäinen ruotsalainen ykkösvaraus sitten Mats Sundinin, joka varattiin vuonna 1989. Hänessä nähdään paljon samoja elementtejä kuin Hall of Fame -pelaaja Nicklas Lidströmissä sekä Erik Karlssonissa, joka sattuu olemaan Dahlinin suurin esikuva.

– On hauska kuunnella näitä vertailuja, mutten on pysty kuvittelemaan, että olisin Karlssonin kanssa samanlainen. Hän on niin hyvä. Hän on paras pelaaja maailmassa. Hänen syöttönsä ovat mielettömiä ja hänellä riittää peliälyä, Dahlin kertoi.

Vasta 18-vuotias lupaus on pelannut jo kaksi kautta Ruotsin pääsarjatasolla Frölundan riveissä. Joukkueen kapteeni Joel Lundqvist on yhtä ällistynyt nuorukaisen kyvyistä kuin kaikki muutkin.

– En ole ikinä nähnyt yhtä lahjakasta pelaajaa Ruotsissa. Toivottavasti Rasmus ottaa isoja askelia, kuten McDavid ja Auston Matthews ottivat, kun heistä tuli lajin supertähtiä teini-ikäisinä, Lundqvist kuvaili.

Näitä huippuhetkia tullaan varmasti näkemään myös NHL:ssä: