Ensi kaudella NHL:ssä voidaan nähdä useita uusia suomalaisia maalivahteja. Edmonton Oilers solmi sopimuksen Mikko Koskisen kanssa ja St. Louis Blues on todennäköisesti peluuttamassa omaa suomalaisveskariaan.

Bluesin farmiseurassa loistavan kauden pelannut Ville Husso tähtää vakituiseen paikkaan NHL:ssä. Siihen on tulossa ensi syksynä hyvä tilaisuus, sillä seura ei välttämättä enää jatka yhteistyötä kakkosveskarina toimineen Carter Huttonin kanssa.

Jääkiekon kanavajätti TSN arvio artikkelissaan, että Bluesin ykkösvahtina jatkaa Jake Allen, mutta varamiehen ja haastajan roolista käydään kovaa kilpailua. Luonnollisin ja halvin ratkaisu olisi nostaa tulokassopimuksella pelaava Husso ylös NHL-ryhmään, mutta myös uusi maalivahtihankinta on mahdollinen.

– Allenin viime kauden peliesitykset johtavat mahdollisuuteen, että hän saa haastajia ykkösvahdin paikasta. Vaihtoehdot ovat, että Blues käy markkinoilla tai antaa maalivahtilupaus Ville Hussolle näytönpaikan, toimittaja Craig Button pohtii.

Leijonien MM-miehistöön tänä keväänä kuulunut Husso jatkoi AHL:ssä loistavia otteitaan. Kehityskäyrä on ollut jo pitkään nousussa, joten NHL varmasti liikkuu paljon nuorukaisen ajatuksissa.

– Hussolla on .921 torjuntaprosentti viimeisen 60 AHL-pelin ajalta, joten hän on valmis ottamaan seuraavan askeleen. Se ei kuitenkaan tarkoita, että 23-vuotias olisi tarpeeksi kyvykäs Bluesin ykkösvahdiksi.

HIFK-kasvatti ei ole vielä päässyt tekemään NHL-debyyttiä, vaikkakin hän istui kevään aikana useissa otteluissa penkillä, kun Hutton tai Allen oli loukkaantuneena.