Kanadalaisten juniorisarjojen päätapahtuma Memorial Cup ollaan saatu päätökseen. Suurimpien sarjojen mestareista koostunut turnaus päättyi lopulta Quebecin mestarin Acadie-Bathurst Titanin voittoon.

Titan kaatoi finaalissa turnausta isännöinneen Regina Patsin, missä pelasi alle 18-vuotiaiden maailmanmestari Emil Oksanen. Entinen Blues-juniori jäi tehoitta, kun finaali ratkesi Titanin suvereeniin 3-0 -voittoon.

Turnaus oli hyvä näyteikkuna Oksaselle, joka tykitti WHL:n runkosarjan 58 otteluun tehot 16+32=48. Oksasta ei olla vielä varattu NHL:ään, ja tämä kesä onkin hänelle viimeinen mahdollisuus.

Oksanen saapui Pohjois-Amerikkaan viime syksynä. Sitä ennen hän pelasi espoolaisen Bluesin junioreissa A-nuorten SM-liigaa ja pääsi kaudella 2016-2017 pelaamaan lähes kokonaisen kauden Mestistä Espoo Unitedissa.

Memorial Cupissa pelasi myös Florida Panthersin viime kesän varaus Aleksi Heponiemi. Heponiemen Swift Current Broncos jäi neljän joukkueen turnauksessa viimeiseksi. Sitä ennen joukkue oli voittanut WHL:n mestaruuden.