Lappeenrannan SaiPa kertoo tehneensä kaksi seuraavaa kautta kattavan pelaajasopimuksen hyökkääjä Emil Oksasen kanssa.

Päättyneellä kaudella Oksanen edusti Kanadan junioriliigan WHL:n Regina Patsia, joka venyi aina Memorial Cupin finaaleihin asti. Hän pelasi 58 runkosarjan ottelua ja teki niissä tehot 16+32=48. Pudotuspelien kuudessa pelissä tehot olivat muotoa 2+2.

– Olen enemmän kiekollinen pelaaja kuin ”fyysinen pelote”, joten vahvuuksinani on tuo kiekollinen peli ja pelinäkemyys. Tavoitteenani on kehittyä ja ottaa seuraava askel uralla. Mitä seurasin SaiPaa viime kaudella, uskon että joukkue tulee menestymään ja haluan olla mukana auttamassa siinä kaikin keinoin, Oksanen kuvailee itseään seuran nettisivuilla.

SaiPan päävalmentaja Tero Lehterän mukaan Emil Oksasen ”pelitietokone” on parhaimpia mitä hän on nähnyt.

– Tietynlainen tilannekovuus jota hän lähti varmaan hakemaan Pohjois-Amerikasta, sitä se vaatii mun mielestä. Pystyy pelaamaan ylivoimaa ja on todella kiekkovarma. Oksanen on profiloitunut kärkikenttien pelaajaksi ja haaste on ensi kaudella kova. Hänestä voi tulla joku päivä Eurooppaan ihan huippu, vaikka Suomen Mozjakin, mutta antaa herran itse kehittyä ja näyttää miten hommat etenee.

Samalla seura tiedotti purkaneensa sopimuksen hyökkääjä Eetu Kosken kanssa.