Vaikka Liigassa ei pelata vielä moneen kuukauteen, käy kulisseissa jo kova kuhina ensi kauden suhteen.

Moni joukkue treenaa jo kovaa syksyä varten. Samalla uudet joukkueet ovat hiljalleen löytämässä uutta runkoaan – Liigassa on nähty jo alkukesän aikana useita lukuisia kiinnostavia siirtoja ja hankintoja.

Leijonat.com listaa kesän tähän mennessä kovimmat vahvistukset. Listalta puuttuu HIFK:hon siirtynyt Antti Suomela, jota viedään jo NHL:ään (Lue uutinen). Mikäli hän päättääkin jäädä Liigaan, nousee pistepörssin viime kauden ykkönen listalle mukaan.

TOP5 hankinnat:

5. Tommi Santala, HIFK
Kokenut huippuhyökkääjä on huippuhankinta HIFK:lta. Santala on pelannut viime vuosina kovalla tasolla sekä Sveitsissä että KHL:ssä. Lähtökohtaisesti Liigan kovimpia paluumuuttajia.

4. Jaakko Rissanen, KalPa
KalPa + Rissanen = enemmän kuin osiensa summa. Vaikka viime kausi KHL:ssä oli vaikea, on Rissanen huippukiinnitys juuri KalPalta. Juonikas hyökkääjä pääsee takaisin kotiympäristöön ja itselleen tutun kiekkokontrollin keskelle. Odotettavissa kovia tehoja ja viihdyttävää peliä.

3. Atte Ohtamaa, Kärpät

KHL:ssä upeasti pelanneella Ohtamaalla olisi riittänyt ottajia myös Venäjällä. Myös Kazan olisi halunnut pitää kiinni parhaasta puolustajastaan. Ilmeisesti perhearki vei kuitenkin suomalaisen takaisin Ouluun. Se on iso lahja Kärpille.


2. Mika Pyörälä, Kärpät


Kärpät nappasi jo keväällä myös toisen huippuvonkaleen. Liigan parhaaksi pelaajaksi ennen lähtöään valittu Pyörälä on monipuolisuudessaan todellinen huippuhankinta. Tärkeä johtaja muun muassa Aleksi Heponiemen kaltaisten junioreiden rinnalla.

1. Lauri Korpikoski, TPS

Ykköseksi nousee kotiin palaava Korpikoski, joka on kokonaisuutena tähän mennessä Liigan sykähdyttävin hankinta. NHL-konkarin viime kausi oli vaikea – hän on silti ominaisuuksiltaan lähtökohtaisesti timanttisen kova rekry Liigaan. Iso mainoskasvo koko TPS:n organisaatiolle.

Puolustaja Atte Ohtamaa palaa Suomeen ja Liigaan. Kuva: Ilari Isotalo.