Hyökkääjä Manuel Ganahl odottaa innolla uransa ensimmäistä kauttaan Liigassa.

27-vuotias Itävallan maajoukkuemies teki aiemmin keväällä sopimuksen Lahden Pelicansin kanssa. Hyökkääjä saapui seuraan EBEL-liigan Klagenfurter AC:sta, jota hän ehti edustamaan kolmen kauden ajan.

Kuluneella kaudella Ganahl esiintyi 54 ottelussa komein tehopistein 13+23=36. Upean seurajoukkuekauden lisäksi hän oli mukana kevään MM-kilpailuissa.

Nyt itävaltalainen on kääntänyt kuitenkin katseensa jo täysin uusien haasteiden pariin.

– Luulen olevani valmis isompaan liigaan. Olen aina tiennyt, että kunhan vain jatkan työntekoa ja kehityn pelaajana, niin pääsen kovempaan sarjaan. Nyt olen tullut organisaatioon, jossa kaikki on isompaa, ihan jään ulkopuolisesta harjoittelusta lähtien. Tämä on minulle iso näytönpaikka ja uusi haaste nousta seuraavalle tasolle, Ganahl kommentoi Pelicansin verkkosivuilla.

Kokenut itävaltalaishyökkääjä on tulevalla kaudella Pelicansin vanhimpia pelaajia. Hänellä on jo tässä vaiheessa ura takanaan peräti 74 maaottelua, joten kokemusta kyllä löytyy. Mutta millainen pelaaja hän on jäällä?

– Pidän luistelua vahvuutenani ja olen vauhdikkaassa pelissä mukavuusalueellani. Todistin mielestäni sen edellisillä kausillani Itävallassa.

– Pelini perustuu kovaan työntekoon. Itävallassa olin enemmän pisteidentekijä, mutta se oli myös roolini joukkueessa. En tarkalleen tiedä rooliani täällä, mutta pystyn tekemään pisteitä ja olemaan myös luotettava kahden suunnan hyökkääjä. Etenkin isommassa liigassa on tärkeää, että jokainen pelaaja pystyy hoitamaan myös puolustuspään, Ganahl avasi.

Lähde: Pelicans