Henkilökohtainen piste-ennätys runkosarjassa ja koko joukkueen finaaleihin päättynyt huikea kausi olivat suomalaishyökkääjä Erik Haulalle viidennen NHL-finaalin jälkeen laiha lohtu – jos lohtu ollenkaan.

Sensaatiomaisen kauden pelannut tulokasjoukkue Vegas Golden Knights hävisi kotiottelunsa Washington Capitalsille kotikentällään maalein 3–4, ja Capitals vei Stanley Cupin voitoin 4–1.

Haula oli ottelun jälkeen suorastaan murheen murtama.

– Kun summeri soi, siinä oli tunteet kovasti pinnassa. Vaikea niitä tunteita on kuvailla juuri nyt, Haula sanoi ottelun jälkeen Ylen kirjeenvaihtajalle.

Haula synkisteli ottelun jälkeen siihen sävyyn, että mies tuskin muistelee kesällä kotikulmillaan Porissa runkosarjaa, jossa teki hienot pisteet 29+26=55. Myöskään 20 pudotuspelin saldo 3+6=9 ei lämmitä mieltä tippaakaan – ainakaan vielä.

Golden Knights voitti ensimmäisen finaalin kotonaan, mutta sen jälkeen sarjaa vei Capitals. Viidennessä ottelussa Vegas johti ottelua vielä kolmannessa erässä 3–2, mutta vieraat punnersivat väkisin ohi.

Finaalisarjan toisessa (2–3) ja neljännessä (2–6) ottelussa Vegas tuhlaili tukun hyviä maalipaikkoja. Kolmannessa pelissä, jonka Vegas hävisi 1–3 , Haula ja tämän ketju ottivat kolme miinusta.

– Kesän aikana tulee varmasti katseltua kakkospeliin ja nelospeliin. Kuten James Neal sarjan alla totesi, et koskaan halua sellaista, että joudut sarjan jälkeen jossittelemaan tai toteamaan, että olisi pitänyt tehdä sitä tai tätä. Ja juuri se tästä nyt jäi käteen, Haula sanoi Ylelle.

– Totta kai tässä jäi hommat vajaaksi myös itsellä. En tehnyt maalin maalia. Tulet näin pitkälle ja jäät vajaaksi, niin onhan se kova paikka. Peiliin voi katsella koko kesän ja se on surkea fiilis, Haula synkisteli.