Montreal Canadiensista viime kauden päätteeksi kotimaahansa Venäjälle siirtynyt tähtipuolustaja Andrei Markov voitti heti ensimmäisellä kaudellaan KHL:n mestaruuden Ak Bars Kazanin riveissä.

Markov löytää KHL:stä kuitenkin paljon epäkohtia, eikä hän pelkää sanoa niitä julkisesti.

– Seurojen sisäiset asiat ovat täällä kunnossa. Ak Bars tarjosi hyvät oltavat perheellemme. Minulle tärkeintä on se, että perheellä on hyvä olla. Toinen asia on kaukalot, mutta niihin minun täytyy vain tottua. Kolmanneksi sanoisin, että KHL väittää haluavansa olla samantasoinen ja samanlainen sarja kuin NHL, mutta oikeasti emme ole edes lähelläkään, Markov tilitti venäläislehti Business Sport Onlinen haastattelussa.

39-vuotias konkari haluaa erityisesti parannusta areenoiden tasoon ja niiden turvallisuuteen. NHL:ssä on muun muassa pakollista, että jokaisen seuran kotiareenalla on turvallisemmat joustavat pleksit. Myös NHL-kaukaloiden reunoille on laitettu erikseen pehmusteita pelaajille vaarallisiin kohtiin.

– Olemme kaikessa jäljessä. Organisaatioista kaikkeen muuhun myös. Jos KHL haluaa olla samalla tasolla NHL:n kanssa, niin miksi he eivät tee samoja sääntöjä kaikille? Ymmärrän, että jokaisella seuralla on erilainen areena, mutta jokainen voi valmistaa samanlaisen kentän, laidat ja pleksit. Edes Kazanissa tai Pietarissa ei ole sellaista (turvallista kaukaloa) – puhumattakaan Podolskista, joka on kaunis paikka, jossa on jättimäiset laidat. Ne ovat aivan kuin betonia, Markov kertoo.