Kanadan maajoukkueessa maailmanmestaruutta juhlinut Jason Spezza on joutunut ikävien huhujen pyörteisiin. Dallas Starssissa tällä kaudella pelannut hyökkääjä pelasi komean uransa ylivoimaisesti surkeimman NHL-kauden, kun tehopisteitä kertyi vain 26, eikä seura ole ollut tyytyväinen miehen peliesityksiin.

Dallasin ollaan huhuttu potkivan entisen tähtipelaajansa ulos kesken sopimuskauden. Kanadalainen tienaa pyöristyttävät 7.5 miljoonaa dollaria vuodessa, ja seura tarvitsee lisää säästöjä muiden pelaajien sopimuksiin. Spezzan sopimus kattaa vielä ensi kauden.

Spezza on jo 35-vuotias. Hän aloitti NHL:ssä kaudella 2002-2003 ja on siitä lähtien pelannut hieman vajaa tuhat ottelua taalajäillä.

Upealle kiekkoilijauralle on mahtunut myös maajoukkuemenestystä, eli kaksi MM-hopeaa sekä yksi maailmanmestaruus vuodelta 2015. Tuolloin Spezza voitti turnauksen pistepörssin ja valittiin parhaaksi hyökkääjäksi.

Sopimustilanne saattaa vielä kääntyä Spezzan hyväksi, sillä Sportsnetin tietojen mukaan, Dallas olisi antamassa miehelle vielä uuden mahdollisuuden, jolloin sopimuksen annetaan päättyä ensi vuonna normaalisti. Dallas ei ole vielä virallisesti kommentoinut tilannetta.

NHL-seurat pääsivät tänään purkamaan pelaajiensa sopimuksia. Suomalaisittain jäämme jännittämään Jori Lehterän kohtaloa, kun Philadelphia Flyers ei ole ollut tyytyväinen korkeapalkkaiseen suomalaishyökkääjään.