Chicago Blackhawksista ja MM-kisoista tuttua Vinnie Hinostrozaa ei nähdä vielä ainakaan hetkeen Suomessa.

NHL-seura vahvisti tehneensä 24-vuotiaan kiekkolupauksen kanssa uuden kahden vuoden sopimuksen. Sen myötä jenkkitaituri jatkaa tutussa organisaatiossa kevääseen 2020 asti.

Hinostroza on kiinnostava nimi taalajäille. Nuorikainen pääsi pelaamaan viime kaudella yhteensä 50 ottelua NHL:ssä tehoin 7+8=15. Muuten hän on pomppinut farmin ja Blackhawksin välillä epätasaisesti.

Jokerit varasi pelaajaoikeudet

Leijonafanit muistavat hyökkääjän parhaiten kevään 2016 MM-kisoista. Hinostroza iski yhdeksään otteluun tehot 1+2, kun USA sijoittui kisoissa neljänneksi.

Mutta minkä takia hyökkääjän sopimusasiat kiinnostavat Suomessa? Syy löytyy KHL:n varaustilaisuudesta. Jokerit nimittäin nappasi jenkkitaiturin pelaajaoikeudet keväällä 2016. Sen jälkeen ainakin Ilmassa on seurattu tarkkaan nimihirviön otteita.

KHL-oikeudet säilyvät seuralla siihen asti, kunnes pelaaja täyttää 29 vuotta. Kun Hinostrozan tuore sopimus päättyy, on hän 26-vuotias. Sen myötä Helsingissä voidaan ainakin vielä haaveilla hyökkääjän kaappaamisesta.

Hinostroza on Blackhwaksin kuudennen kierroksen varaus kesältä 2012. Hän pelasi menneen kauden pitkälti NHL-seuran nelosketjussa rikkovassa roolissa – samalla hänet valittiin AHL:n tähdistöjoukkueeseen.