Toronto Maple Leafs voi olla tyytyväinen nykytilaansa. Seuran pelaajarunko on täynnä taitoa ja nuoruutta, ja se kuuluukin ensi kaudella mestarisuosikkeihin. Lisäiloa organisaatioon toi farmiseura Toronto Marliesin AHL-mestaruus, jossa pelaa seuran lahjakkaita ja nälkäisiä kiekkoilijalupauksia.

Yksi ongelma on olemassa, ja se on palkkakatto. Seura ei pysty enää pitämään kaikkia pelaajiaan ryhmässä, sillä sarjan asettamat palkkarajat tulevat pian vastaan. Se ei voi neuvotella kaikkien kanssa uusista jatkosopimuksista, joten joistakin pelaajista on luovuttava.

Yksi lähtijöistä saattaa olla suomalaishyökkääjä Leo Komarov. Komarovin nykyinen sopimus päättyy heinäkuussa, ja ellei jatkopahvia synny, hänen olisi etsittävä itselleen uusi joukkue ensi kaudeksi. Suomalaisen lisäksi, pelaajasopimus päättyy myös James Van Riemsdykilla ja Tyler Bozakilla.

Toronton toimitusjohtaja Kyle Dubas kommentoi sopimustilannetta Sporstnetin haastattelussa ja kertoi, ettei ovea olla suljettu kolmikon edessä. Mikään ei ole vielä tässä vaiheessa varmaa, sillä hän haluaa myös katsoa, mitä AHL-joukkue Marliesissa on tarjolla.

– Meidän pitää ensi arvioida missä menemme tällä hetkellä, Dubas kertoi.

Dubas aloitti Toronton toimitusjohtaja toukokuussa. Vielä varsin kokematon NHL-pomo ei halua vielä lähteä tekemään mullistavia päätöksiä seuran päämiehenä.

– Minun ei tarvitse todistaa mitään. Teemme ratkaisuja yhdessä pelaajien ja valmentajien kanssa. Jos päätämme, että siirtopommit tekevät joukkueestamme paremman, me teemme niitä, mutta tällä hetkellä en näe niihin tarvetta.