HIFK:n pelaajatarkkailija ja entinen valmentajavelho Harri Rindell nostaa esille NHL-varaustilaisuudesta yhden suomalaisnimen.

Kokenut kiekkomies on seurannut lähdeltä HIFK-lupaus Niklas Nordgrenin kehitystä. Rindell povaa, että Pikkuleijonien maalipyssy saattaa nousta jopa NHL-draftin yllätysnimeksi.

– Puhutaan aina, että jollain pelaajilla on ”skills”. No, Nikellä on todella kovat ”skillsit”. Hän on pelannut niin paljon eri lajeja varsinaisen joukkueharjoittelun ulkopuolella, että hänen yksilötaitonsa ovat kehittyneet loistaviksi, Rindell kommentoi NHLSuomen haastattelussa.

Mikä tekee Nordgrenista kiinnostavan nimen NHL-seuroille? Kykyjenetsijä nostaa esille maalitykille yllättävän vahvuuden.

– Nikke pystyy tekemään äärettömän nopeita ratkaisuja kiekon kanssa. Ennen kaikkea kuitenkin ominaisuus, josta minä tykkään paljon on se, että hän pystyy peittämään sen ratkaisun. Voi näyttää, että hän on ampumassa, mutta pelaakin sen jälkeen kiekon tyhjälle miehelle. Nämä ominaisuudet Nikellä ovat poikkeukselliset, Rindell analysoi.

Nordgren on nostettu eri arvioissa kärkikierrosten tuntumaan. Viikonloppu näyttää, mikä seura varaa nuoren kiekkotaiturin. Rindell kehuu, että suomalaisen asenne on poikkeuksellisen kypsä 18-vuotiaaksi.

– Tykkään myös siitä, että Nikke on hyvin realistinen. Hän tietää, että ei ole vielä todellakaan valmis NHL:ään. Hänen täytyy saada ehjiä kausia Suomessa ja kokemusta alle, kiekkokonkari kiteyttää.

NHL-varaustilaisuus käynnistyy lauantaina klo 02.30. Kierrokset 2-7 ovat vuorossa samana päivänä klo 18.00 alkaen.

Lue koko NHLSuomen alkuperäinen haastattelu TÄSTÄ.