Kuten aiemmin tänään kerroimme, Colorado Avalanchen kolmannella kierroksella varaama suomalaishyökkääjä Sampo Ranta paljasti varauksen jälkeisissä haastatteluissa siirtyvänsä seuraavaksi kaudeksi pelaamaan yliopistoliiga NCAA:han Wisconsinin yliopiston joukkueeseen.

Wisconsinissa Ranta pääsee todella suuren NHL-legendan oppiin. Joukkuetta nimittäin valmentaa kausina 1988–2001 NY Rangersissa, Los Angeles Kingissä ja San Jose Sharksissa 773 NHL:n runkosarjan ottelua pelannut ja niissä 248+244=492 pistettä tehtaillut Tony Granato.

– Granato on loistava valmentaja. Hän pystyy varmasti auttamaan minua kehittymään paljon. Myös liiga on hyvä, siellä pelataan nopeaa peliä, mikä sopii minulle, Ranta arveli.

Peliuransa jälkeen Granato, 53, on toiminut Avalanchen apu- ja päävalmentajana kausina 2002–09, Pittsburgh Penguinsin apuvalmentajana kausilla 2009–14 sekä Detroit Red Wingsin apuvalmentajana kausina 2014–16. Kaksi viime kautta Granato on valmentanut Wisconsinin yliopiston joukkuetta.

Viime talven olympialaisissa Granato luotsasi päävalmentajan ominaisuudessa USA:n joukkuetta.

– NCAA:sta tulee paljon pelaajia NHL:ään, ja se on minunkin tavoitteeni. Pelaamisen ohessa saan koulutuksen, ja uskon, että tämä on paras reitti minulle, Ranta sanoi.