Leijonissa vuonna 2011 MM-kultaa juhlinut maalivahti Petri Vehanen jäi tänä keväänä virallisesti eläkkeelle. Nyt luotetulla maalivahdilla on aikaa ottaa rennosti, ja mies onkin matkustanut erittäin tutuille seuduille.

KHL-seura AK Bars Kazan haastatteli Vehasta, kun tämä oli saapunut Kazaniin katsomaan MM-jalkapalloa. Entinen huippumaalivahti edusti joukkuetta 2009-2012 ja osasi edelleen kävellä kaupungilla ilman karttaa tai opastusta.

– Tie lentokentälle on muuttunut. En ole ollut täällä pitkään aikaan, ja haluan sanoa, että tämä on hieno kaupunki. Minulla on täältä paljon hyviä muistoja, Vehanen kertoi Kazanin sivuilla.

Vehanen löi kaksi kärpästä yhdellä iskulla, kun hän käy jalkapallo-ottelun lisäksi katsomassa vanhoja ystäviään.

Vaikka maalivahti on pelannut muualla jo useita vuosia, hän silti seurasi Kazanin esityksiä kevään pudotuspeleissä. Kausi päättyi lopulta juhliin, kun Kazan kaatoi finaaleissa ennakkosuosikki TsSKA Moskovan. Vehasen hyvä ystävä ja entinen pelikaveri Emil Garipov torjui ratkaisevassa ottelussa nollapelin.

– Tämä kaupunki elää jääkiekkoa. Garipov ansaitsee pelata tällaisessa joukkueessa.

40-vuotias Vehanen ei aio lopettaa jääkiekkoa kokonaan, sillä konkari suuntaa nyt vaihtopenkin taakse valmentajaksi. Hän on jo ehtinyt auttaa Suomen juniorimaajoukkueissa.