NHL-seura Montreal Canadiensin nuorten tulokkaiden leirillä suomalaisittain suurimman huomion on luonnollisesti kerännyt joukkueen tämänvuotinen ykkösvaraus Jesperi Kotkaniemi.

Paljon huonommaksi ei kuitenkaan ole jäänyt toisen polven kiekkoilija Jesse Ylönen.

Canadiensin kesäkuun varaustilaisuuden toisella kierroksella nappaama 18-vuotias Ylönen on tehnyt suuren vaikutuksen montrealilaisjoukkuetta tarkkaan seuraavaan Habs Eyes on the Prize -sivustoon.

– Ylönen nousi selvästi esiin, ei vain liikkuvuutensa, vaan myös erittäin hyvien käsiensä ansiosta. Hän osaa myös ennakoida joukkuetovereidensa liikkeet kaukalossa, sivusto ylistää ja jatkaa:

– Heti ensinäkemältä pystyi huomaamaan hänen taitotasonsa olevan korkea. Hän suorastaan lensi vastustajiensa ohi pää ylhäällä. Lisäksi hän suojasi kiekkoa hyvin.

Sivusto kehui oikeana laitahyökkääjänä viihtyvää Ylöstä kaiken kaikkiaan melko valmiiksi pelaajaksi.

Viime kaudella Espoo Unitedin Mestis-joukkueeessa 48 ottelussa tehot 14+13=27 takonut Ylönen pelaa tulevalla kaudella SM-liigaa Lahden Pelicansin riveissä.

Hänen isänsä Juha Ylönen oli mukana voittamassa Leijonien ensimmäistä maailmanmestaruutta 1995 ja teki lisäksi mittavan NHL-uran Phoenix Coyotesin (nykyinen Arizona Coyotes),Tampa Bay Lightningin ja Ottawa Senatorsin riveissä tehden 341 ottelussa tehot 26+76=102.