Nyt on eksotiikkaa! Kuwaitilaisia naisia jääkiekkoleirillä Suomessa

© Kuva: Ilari Isotalo

Jääkiekko alkaa tätä nykyä olla jo melko kansainvälinen laji. Tästä kertoo sekin, että kansainvälisellä jääkiekkoliitolla IIHF:llä on 76 jäsenmaata. Joukossa on mm. niin yllättäviä maita kuin Argentiina, Brasilia, Chile, Indonesia, Jamaika ja Kuwait.

Kehittyneemmät jääkiekkomaat jakavat auliisti oppejaan ensimmäisiä luistimenpiirtojaan ottaville maille. Yksi osoitus tästä on tällä viikolla Vierumellä pidettävä naisten jääkiekkoleiri, nimeltään Women’s High-Performance Camp.

IIHF:n naisten rankingin 28 parasta maata sai kutsun, jossa pyydettiin maan parhaita alle 18-vuotiaiden ikäluokan pelaajia sekä valmentajia ja taustahenkilöitä osallistumaan kehitysleirille. Nyt Vierumäellä on yhteensä 106 pelaajaa ja taustahenkilöä 22 eri maasta imemässä oppia Euroopan kärkimaiden sekä Pohjois-Amerikan lajieksperteiltä. Tarjolla on oppia niin pelaajille, valmentajille, joukkueenjohtajille, huoltajille kuin tuomareillekin. Vastaava leiri on järjestetty vuodesta 2011 alkaen.

Laji huomioiden ehkä eksoottisimmat vieraat ovat saapuneet Kuwaitista. Arabimaa debytoi IIHF:n alaisessa kilpailussa ensi talvena, kun naisten maajoukkue osallistuu Aasian I divisioonan haastajaturnaukseen.

Vierumäen-leirin kuwaitilaisvieraat ovat Laila Alkhbaz ja Rawan AlBahouh. Alkhbaz on toiminut naisten maajoukkueen neuvonantajana vuoden ajan ja aikoo jatkossa toimia johtotehtävissä naisten jääkiekon parissa.

Hän kertoo IIHF:n nettisivuilla julkaistussa haastattelussa, että Kuvaitissa on yli 50 naisjääkiekkoilijaa kolmessa joukkueessa.

– Meillä on jääkiekkokoulu 4–14-vuotiaille tytöille, joukkue vanhemmille tytöille ja maajoukkue. Yleensä pelaamme vain kotimaassa, mutta viime kaudella maajoukkue kävi myös ulkomailla hakemassa oppia. Meillä oli leiri Tshekissä elokuussa, turnaus Thaimaan Bangkokissa marraskuussa ja vielä Persianlahden maiden turnaus Abu Dhabissa, missä sijoituimme kolmanneksi, Alkhbaz kertoo.

Kiinnostavin kysymys tietysti kuuluu, miten Alkhbaz on päätynyt jääkiekon pariin Kuwaitissa.

– Ystäväni liittyi joukkueeseen viime vuonna ja piti lajista, joten menin jäähallille katsomaan jääkiekkoa. En tiennyt lajista mitään, mutta kyselin Kuwaitin talvilajiliitolta. Menin itsekin pelaamaan, mutta loukkasin kyynärpääni, enkä uskaltanut jatkaa pelaamista. Mutta halusin jatkaa tyttöjen auttamsita, Alkhbaz kertoo.

Lue lisää Vierumäen eksoottisesta leiristä tästä ja tästä linkistä.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.