Päättyneellä kaudella SM-liigassa säväyttänyt maalivahti Kaapo Kähkönen jättää syksyllä Suomen taakseen ja suuntaa Pohjois-Amerikkaan. Tavoitteena on pelipaikka NHL:stä ja Minnesota Wildin riveistä, mutta ensin helsinkiläisen on opittava ”talon tavoille” farmiseura Iowa Wildissa.

Minnesotan tavoitteena on tarjota Kähköselle niin paljon peliaikaa kuin mahdollista. Mikäli peli ei tunnu vielä AHL:ssä luonnistuvan, hänet voidaan siirtää myös alempaan ECHL:ään.

– Meidän täytyy varmistaa, että hän saa paljon pelejä vyölleen, Wildin pelaajien kehityspäällikkö Brad Bombardir kiteytti.

– Tämä on taas askel eteenpäin. Aika harva eurooppalaisvahti pääsee suoraan tavoittelemaan NHL-paikkaa. Muutamia toki on. Yleensä matka alkaa AHL:stä ja NHL:ssä on todellisuudessa vain 62 maalivahdin paikkaa vapaana. Aika harva onnistuu lopulta pääsemään sinne. Minun täytyy tehdä parhaani tavoitteeni saavuttamiseen, Kähkönen sanoi Star Tribunen haastattelussa.

Kähkösen otteet keräsivät viime kaudella kasapäin huomiota. 21-vuotias nuorukainen pelasi Rauman Lukossa lähes kaikki runkosarjan ottelut (56) ja pysäytti peräti 92,2 prosenttia häntä kohti ammutuista kiekoista.

Alle 20-vuotiaiden maailmanmestari (2016) osallistuu parhaillaan Minnesotan järjestämälle tulokasleirille, jossa hän pääsi näyttämään kyntenstä torstaisessa miniottelussa.

– Laukaukset tulevat joka puolelta, koska pelaajilla ei ole kovin paljon aikaa syöttää kiekkoa. Totuin siihen kuitenkin nopeasti, Kähkönen kuvaili.