Kärppien finaalisankari suuntaa ulkomaille – sopimus ranskalaisseuran kanssa

© Kuva: Juha Tamminen

Ranskan pääsarjatasolla pelaava Rouen on rakentamassa itselleen uutta miehistöä seuraavaa kautta varten. Aikaisemmin tänä kesänä se vahvisti puolustustaan hankkimalla Rauman Lukossa pelanneen Atte Mäkisen ja tänään se tiedotti saaneensa toisen Liiga-vahvistuksen.

Rouen uutisoi, että Oulun Kärpissä mestaruutta tänä keväänä juhlinut Juha Koivisto on tehnyt ranskalaisseuran kanssa yksivuotisen sopimuksen. Pelaaminen ulkomailla ei ole 34-vuotiaalle Koivistolle täysin uutta, sillä hän pelasi viime kauden alussa Iso-Britannian sarjassa Sheffield Steelersin riveissä.

Kotimaassa Koivisto on ehtinyt nähdä paljon, kun Liiga-otteluita hänelle on kertynyt mukavat 348 kappaletta ja Mestis-otteluita 308. Laitahyökkääjä on edustanut Liigassa Kärppien lisäksi SaiPaa ja HPK:ta.

Koivisto pelasi viime kaudella Kärpissä yhteensä 23 runkosarjaottelua sekä 16 pudotuspeliottelua. Hän nousi finaalisarjassa suureksi sankariksi tehdessään voittomaalin neljännessä pelissä. Kärpät nousi tuolloin johtoon voitoin 3-1. Mestaruus ratkesi lopulta kuudennessa pelissä Kärppien eduksi 4-2.