Eilen illalla Nashville Predators tiedotti, että se on onnistunut solmimaan kolmivuotisen jatkosopimuksen maalivahti Juuse Saroksen kanssa. Uusi sopimus on kerännyt paljon ylistystä, sillä huippulupaava maalivahti ja mahdollinen Pekka Rinteen perillinen tulee tienaamaan sen aikana yhteensä 4,5 miljoonaa dollaria.

Moni on kummastellut sopimuksen halpaa hintaa. Edullisten diilien rakentaminen ei ole kuitenkaan Nashvillen toimitusjohtajalle David Poilelle uusi juttu. Saros liittyi komeaan joukkoon, jossa jokainen pelaaja on Poilen neuvottelutaitojen kautta allekirjoittanut yllättävän halvat jatkopahvit.

Ryan Ellis

Saroksen vierelle voidaan nostaa Ryan Ellis, joka on nauttinut viimeiset viisi vuotta 12,5 miljoonan dollarin ansioita. 27-vuotias puolustaja on ollut Predatorsin alakerran tuki ja turva, ja hänen halpa sopimuksensa on antanut seuralle lisätilaa hankkia muita vahvistuksia.

Ellis on pelannut sopimuksensa aikana erinomaisesta ja pääsee vuoden päästä nauttimaan uuden jatkosopimuksen antimista. Jatkodiiliä ei olla vielä sovittu, mutta tuntuva palkankorotus on ainakin luvassa.

Filip Forsberg

Ellisin lisäksi Poile on rakentanut pistetykki Filip Forsbergille upean sopimuksen. Yli 60 tehopisteen pelaaja on Nashvillen kirjoilla vuoteen 2022 asti, mutta hän tienaa ajanjakson aikana kuusi miljoonaa dollaria kaudesta. NHL:ssä on useita heikompia pelaajia, jotka tienaavat enemmän.

Viktor Arvidsson

Toinen ruotsalaispelaaja teki myös halvan sopimuksen Nashvilleen. Ykkösketjun hyökkääjä teki viime kaudella 61 tehopistettä, mutta ansaitsi vuoden aikana 4,25 miljoonaa dollaria. Ja tämä sopimus kestää heinäkuuhun 2024 asti!

Roman Josi

Joukkueen kapteeni solmi seitsemän vuoden sopimuksen, joka päättyy kauden 2019-2020 jälkeen. Joukkueen puolustuksen johtaja tienaa seuraavat kaksi kautta yhteensä 8 miljoonaa dollaria. Halpa hinta NHL:n huippuluokan pelaajasta.

Eeli Tolvanen

Jokereiden ja Leijonien sensaatiopelaaja pääsi keväällä kokeilemaan NHL-pelejä. Poilella oli pelisilmää peluuttaa huippulupausta vain kolmessa ottelussa, jolloin Tolvasen tulokassopimus jäi vielä käynnistymättä. Näin ollen lupaava maalitykki pelaa tulokassopimuksella vielä seuraavat kolme kautta.

Predatorsista löytyy myös muutamia vähemmän laadukkaita sopimuksia. Esimerkiksi P. K. Subbanin yhdeksän miljoonan dollarin ansiot rasittavat Predatorsin palkkakattoa valtavasti. Poilen puolustukseksi voidaan kertoa, että sopimus solmittiin silloin, kun Subban edusti vielä Montreal Canadiensia. Myös Kyle Turris (6m/kausi) teki sopimuksensa muussa seurassa.

Kokenut NHL-GM Poile voi taputtaa itseään selkään hyvällä omatunnolla, sillä Saroksen jatkosopimus osoitti, ettei hän ole kadottanut neuvottelukykyjään. Saros valittiin viime kauden päätteeksi NHL:n tulokaskentälliseen, eikä näin huimaa sopimusta olisi voitu välttämättä muussa organisaatiossa solmia.