KalPaa edustaneen ruotsalaishyökkääjän ura päättyi pahaan aivotärähdykseen – ”Onneksi tämä tapahtui kun olin 34-vuotias”

Liiga-joukkue KalPaa kaudella 2015-2016 edustaneen ruotsalaishyökkääjä Sebastian Lauritzenin ura päättyi viime vuoden elokuussa tylyllä tavalla.

Ruotsin toiseksi korkeimmalla sarjatasolla pelaavaa Timrå IK:ta tuolloin edustanut Lauritzen törmäsi harjoituksissa joukkuetoverinsa kanssa ja sai tilanteesta pahan, kohtalokkaaksi osoittautuneen aivotärähdyksen.

Nyt ruotsalainen haluaa tuoda oman tapauksensa julkisuuteen, jotta jääkiekkoilijoiden aivotärähdyksistä puhuttaisiin ja niiden seuraukset ymmärrettäisiin.

– Kun tilanne oli pahimmallaan, oli se todella raskasta. Vointini oli henkisesti huono ja päässäni pyöri kaikenlaisia kummallisia ajatuksia. Silloin kun kyse oli vain päänsärystä, tuntui se lähes helpotukselta, Lauritzen muistelee Aftonbladetille.

Hän kertoo saaneensa myös paniikkikohtauksia, eikä pystynyt aluksi edes huolehtimaan lapsistaan.

Pahimpien hetkien Lauritzen kertoo kestäneen viime joulukuuhun asti. Tuolloin hyökkääjän vanha joukkuetoveri otti yhteyttä ja auttoi asettamaan pieniä tavoitteita toipumisen varrelle.

– Nyt olen päässyt jo siedettävälle tasolle ja vaikka en olekaan vielä täysin toipunut, pystyn jo suoritumaan jokapäiväisistä askareista, Lauritzen toteaa.

Tärkeänä osana toipumusprosessia on ollut myös oma perhe, joka on ollut miehestä todella huolissaan.

– En ollut oma itseni. Olen yrittänyt selittää tilannettani. Pystyn kuitenkin tekemään niin vain tiettyyn rajaan asti, sitten on mahdotonta ymmärtää, miltä minusta tuntuu, Lauritzen kertoo.

Hän kertoo pitävänsä itseään kaikesta huolimatta hyvin onnekkaana.

– Onneksi tämä tapahtui kun olin 34-vuotias. Jos sama olisi tapahtunut 25-vuotiaana, jolloin koko ura olisi ollut vielä edessäni, en varmaan olisi pystynyt lopettamaan.