Tulevaisuuden huippunimiä? Jokerit nappasi kaksi kiekkolupausta Pohjois-Amerikasta

© Kuva: Juha Tamminen

KHL:n suomalaisseura Helsingin Jokerit tiedotti tänään torstaina tehneensä pelaajasopimukset hyökkääjä Viliam Cachon ja puolustaja Eetu Torpströmin kanssa. Molemmat allekirjoittivat 1+1-vuotiset ja kaksisuuntaiset pahvit.

Torpström on Kuopion KalPan juniorimyllyn tuotoksia. 185-senttinen puolustaja toimi toissa kaudella kasvattajaseuransa A-junioreiden kapteenina ja teki A-nuorten SM-liigassa 42 otteluun 25 tehopistettä. Viime kauden hän kulutti pohjoisamerikkalaisessa NCAA-yliopistosarjassa  Amherst Minutemenin riveissä.

Cacho kuuluu Slovakian maajoukkuelupauksiin. Hän kiekkoili viime talvena alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa ja pelasi Torpströmin tavoin Pohjois-Amerikan kentillä. Visiitti Green Bay Gamblersissa jäi kuitenkin vain yhdeksän ottelun mittaiseksi.

Kaksikko aloittanee ensi kauden Jokereiden alle 20-vuotiaissa, mutta heidän kaksisuuntaiset sopimuksensa mahdollistavat kivuttoman nousun edustusmiehistöön.