Maalivahti Kaapo Kähkönen lähtee tavoittelemaan ensi kaudeksi paikkaa NHL:stä.

21-vuotias suomalaisvahti allekirjoitti aiemmin tänä vuonna Minnesota Wildin kanssa kaksivuotisen sopimuksen. Kähkönen tiedostaa kuitenkin hyvin, ettei NHL-paikkaa ei helpolla irtoa.

– Wildin leiri on hieno tilaisuus ja mahdollisuus minulle. Todennäköisesti kausi kuitenkin alkaa AHL:ssä (Iowa Wild), ja toivon, että saisin siellä paljon pelejä, hän toteaa NHL.com/fi:n haastattelussa.

Kähkönen on kehittynyt viime vuosina huimasti ja hänellä on takanaan erittäin onnistunut kausi Liigassa. Nuori suomalaisvahti esiintyi kuluneella kaudella Lukon maalilla 56 ottelussa torjuntaprosentilla 92,20.

Tulevalla kaudella Kähkönen kärkkyy NHL-paikkaa, mutta AHL:ssä pelaaminenkin kelpaa mainiosti. Siellä hän tottua rauhassa pohjoisamerikkalaiseen pelityyliin.

– En tietenkään pistä pahakseni, jos pääsen heti NHL-joukkueeseen, mutta farmi on realismia ja varmasti hyvä vaihtoehto minulle. Mutta mennään nyt ensin leirille. Teen parhaani joka päivä, ja katsotaan, miten siitä mennään eteenpäin, Kähkönen kommentoi.