Hyökkääjä Ville Vahalahti debytoi Liigassa jo kaudella 1998-99, eikä vieläkään näy hyytymisen merkkejä.

40-vuotias suomalaiskonkari valmistautuu parhaillaan seuraavaan Liiga-kauteen. Viime kausi päättyi ennen aikojaan loukkaantumiseen, mutta sitä ennen Vahalahti ehti viimeistelemään 40 otteluun tehot 6+17=23.

Tänä kesänä kokenut hyökkääjä tekee kaikkensa, jotta ensi kaudella pysyttäisiin ehjänä. Hän kertoo panostaneensa alavartaloon voimaharjoitusten, hyppytreenien ja peruskunnon ylläpitämisen avulla.

– Nykyään kaikki pelaajat ovat kivenkovia ammattilaisia ja pitävät itsestään huolta. Jokainen tekee harjoitteensa omalla tyylillään, mutta olen pyrkinyt omalla kokemuksellani tukemaan nuorempia pelaajia erilaisilla vinkeillä, Vahalahti kommentoi Lukon verkkosivuilla.

TPS:n kasvatti on ollut aina hyvin tarkka harjoittelustaan, mutta kesällä aikaa riittää hyvin myös perheelle. Kun lomareissulle suunnataan, harjoittelu ei kuitenkaan unohdu hetkeksikään.

– Erilaiset reissut kuuluvat kesään, mutta en ole sellaista niin sanottua oikeaa lomaa viettänyt 20 vuoteen. Kun suuntaamme esimerkiksi etelään lomalle, niin silloinkin pakataan lenkkarit ja treenivaatteet mukaan. Siellä käydään lenkillä ja punttisalilla. Se kuuluu tähän ammattiin ja meidän arkeemme, Vahalahti muistuttaa.