Seuraavaan NHL-kauteen on vielä yli kaksi kuukautta aikaa, mutta jääkiekkotoimittajat eivät pysty kesälläkään olemaan vaiti.

Suosittu jääkiekkolehti The Hockey News pureutui NHL-seurojen tilanteisiin keskushyökkääjien osastolla, ja antoi samalla vuolaita kehuja Suomen huippupelaajalle Aleksander Barkoville.

The Hockey News arvioi muun muassa joukkueet, joilla on ensi kaudella huutava pula ykkösketjun sentteristä. Se listasi pahimpaan tilanteeseen Montreal Canadiensin, Arizona Coyotesin, Carolina Hurricanesin, New York Rangersin sekä Ottawa Senatorsin.

Florida Panthersilla ei ole hätää. Lehti valitsi Floridan kategoriaan ”Ovat viimein löytäneet ykkössentterinsä” viitaten tietysti Barkoviin.

– Barkov saattaa olla poissa valokeilasta, mutta hän on peto ja aikoo järjestää ensi vuonna ison shown, The Hockey News kirjoittaa.

Barkov valmistautuu tällä hetkellä uransa kuudenteen NHL-kauteen. Odotukset ovat jälleen korkealla, sillä Panthersin tähtipelaaja takoi viime kaudella 78 tehopistettä. Suomalaisen huippuvuosi henkilökohtaisella tasolla palkittiin valinnalla Selke Trophyn neljän parhaan joukkoon.

Minnesota pian ongelmissa

The Hockey News listasi Minnesota Wildin kohtaan, jossa joukkue alkaa pian tarvitsemaan uutta ykkössentteriä. Toistaiseksi vastuu on Eric Staalilla, mutta hän jo 33-vuotias, eikä pelivuosia NHL:n huipulla ole enää paljoa.

Minnesotassa pelaa Mikael Granlund ja Mikko Koivu, jotka molemmat ovat alkujaan keskushyökkääjiä. Leijonakapteeni Koivu kiekkoili ennen kärkiketjun keskellä, mutta myös hänellä alkaa ikä painamaan. Granlund voi olla ratkaisu lähestyvään ongelmaa, vaikka häntä ollaankin pikkuhiljaa totuteltu laitahyökkääjän tontille.