Liigaa TPS:ssä, Ilveksessä, Tapparassa ja HPK:ssa pelannut Henri Tuominen on päättänyt lopettaa ammattilaisuransa 26-vuotiaana.

Viimeiset kaksi ja puoli kautta Tshekin kahdella korkeimmalla sarjatasolla pelannut suomalaishyökkääjä sai paikan Porin ilmailuopistosta, eikä Tuominen voinut jättää tilaisuutta väliin.

Entinen Liiga-hyökkääjä kertoo edustamansa Karlovy Varyn tiedotteessa unelmoineensa aina lentäjän ammatista, mutta antoi nuorena urheilun mennä edelle. Tuominen aloitti jääkiekon harrastamisen neljävuotiaana, mutta nyt hänen on aika suunnata muihin haasteisiin.

– Päätös oli äärimmäisen vaikea. Rakastan jääkiekkoa. Mutta minulla on unelma, jota lähden nyt jahtaamaan, Tuominen kertoo.

Ilmailukoulun opiskelupaikoista kilpailee vuosittain tuhannet hakijat, joista vain murto-osa valitaan sisälle.

– Olen iloinen koulupaikasta. Kokeet olivat rankat ja kestivät useita päiviä.

Kaksi vuotta Karlovyssa viettänyt Tuominen sai seurassa useita hyviä ystäviä. Siksi paluu kotimaahan tuntuu entistä raskaammalta.

– Minulla oli täällä useita hienoja hetkiä. Olisi vaikeaa nimetä niistä vain yksi. Muistan hetket, jolloin olimme voitokkaita ja saimme fanit iloisiksi. Tunsin ryhmämme olevan yhtenäinen, Tuominen muistelee.

Karlovyn kulunut kausi päättyi onnellisesti, kun se onnistui nousemaan takaisin pääsarjaan voitettuaan karsinnoissa Slavia Prahan. Tuominen pelasi runkosarjassa 47 ottelua ja karsinnoissa kuusi.